Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Sebő Ferenccel nyitott az ünnepi könyvhét

2018. június 15. 12:30
Nem kis nevekkel indult a veszprémi könyvhét csütörtök délután a Szent Imre téren. Bár az időjárás nem volt túl kedvező, az olvasó lelkeket ez sem tántorította el, hogy kedvelt szerzőikkel emberközelből is megismerkedjenek, és egy-egy aláírást megszerezzenek a nyomtatott szerzőnevek alá…

Az ünnepélyes megnyitóra négy órakor került sor, kezdve Brányi Mária alpolgármester köszöntő szavaival. Beszédében kiemelte: külön öröm, hogy Veszprém nem egy időben tartja ünnepi könyvhetét a fővárossal, ezért is lehetséges, hogy az esemény főszereplői jelen lehetnek. A köszöntőben kitért még a papír alapú könyvek olvasásának fontosságára, szerinte az embereknek igenis van igényük erre, az internetről történő olvasás mellett.

Az alpolgármester szavai után a Kossuth-díjas Sebő Ferenc, a Sebő-együttes vezetője, hivatalosan is megnyitotta könyvhetet. A közönség kíváncsian várta, milyen az, amikor a zenésznek nincs hangszer a kezében, de színpadon áll. Sebő Ferenc természetesen hangszer nélkül sem okozott csalódást, egy humoros idézetekkel teli történettel vezette be a nézőket az olvasás rejtelmeibe.

Mesélt az általános iskolás korszakáról, már akkor igényük volt a memoriterek elsajátítására, ezzel szemben ma már lassan ott vagyunk, hogy a műholdat hívjuk segítségül ahhoz, hogy egy zebrán átkelhessünk.

A könyvhét első napján más nagy nevek is megjelentek, Géczi János, József Attila-díjas költővel is találkozhattak az irodalomkedvelők, akihez csatlakozott Likó Marcell is, a Vad Fruttik énekese. De hogy mit olvas ma egy alternatív rockegyüttes frontembere, arról őt kérdeztük: „Nagy kedvenc lett egy finn írónő, Sofi Oksanen Tisztogatás című könyve, a szerzőnőt egyébként Géczi János ajánlotta. Amikor kicsi voltam, sokat vittek könyvtárba, pedig még nem is tudtam olvasni, olyankor általában megkerestem a haditechnikai könyveket, mert azokban robbantásokról írtak, és ez tetszett. A gyerekeim még kicsik, az idősebbik négy éves, vele képeket szoktunk nézegetni, és arról fűzök össze neki egy-egy kisebb történetet.”

Az érdeklődő olvasóközönség széles választékból csemegézhet a könyvek közül, ráadásul kedvezményes ajánlatokkal várják az odalátogatókat.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Víztükör és teagőz Víztükör és teagőz Nagyvári Csaba festményeiből nyílt kiállítás az Íródeákban pénteken. 2024. április 23. 14:01 Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden.  2024. április 23. 11:53 Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Martha Graham amerikai táncosnő szerint a legnagyobb táncosokat nem a tudásuk, hanem a szenvedélyük teszik naggyá – az élet pedig újra és újra bizonyítja, ez mennyire igaz. Március 22–24. között az olaszországi Lecce városában mutathatták meg tehetségüket és képviselhették Veszprémet a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola balerinái: a X. IBCDC Domenico Modugno Nemzetközi Balett- és Kortárstánc versenyen nem várt kihívásokkal szembesültek, ráadásul először versenyeztek profi kategóriában, elhivatottságuk mégis a dobogóra repítette őket, bizonyítva, Veszprém méltán lett kulturális főváros.  2024. április 23. 17:42 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.