Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Újabb fejlesztések indulnak el nyáron Veszprémben

2018. június 12. 4:00
Már javában zajlik a belvárosi kettős körforgalom kivitelezése, ám a fejlesztések nem állnak meg a városban: két új kerékpárút és egy tehermentesítő utca építése is elkezdődik a nyáron. Mutatjuk a részleteket.

Az új belvárosi kettős csomópont építése egy több mint egy milliárd forintos TOP-os fejlesztési csomag része. A projekt két további elemet tartalmaz, melynek mindegyike egy-egy kerékpárút-építés. Ezekről lehetett már hallani néhány információt, ám a Városfejlesztési Iroda vezetője, Lamos Péter újabb részleteket árult el a fejlesztésekkel kapcsolatban.

Kerékpárút a belváros és a vasútállomás között

A belváros és a Jutasi lakótelep kerékpáros kapcsolata jelenleg nem megoldott, ennek javítására készül a Jutasi út melletti kerékpáros fejlesztés, amely a vasútállomással is biztosítja majd a kapcsolatot. A Bagolyvári úttól a Munkácsy útig a Séd felöli oldalon 2,0 méter széles kerékpárút és 2,0 méter széles járda kerül kialakításra a meglévő útpályától 1,5 méteres zöldsávval elválasztva. A Munkácsy úti körforgalomtól északra kétoldali kerékpársáv kerül kialakításra a meglévő szegélyek között.

A kerékpárút a Házgyári út jelzőlámpás csomópontján keresztül átvezetésre kerül a vasútállomás irányába.

a térképen zölddel jelöltük a nyomvonalata térképen zölddel jelöltük a nyomvonalat

Kerékpáros nyomvonal építése Szabadságpuszta irányába

A szabadságpusztai nyomvonal jelentős része vegyes használatú útként, 3 méter szélességgel kerül kialakításra, kétoldali 1-1 méter széles padkával, kétoldali ráhajtás gátló cölöpsorral és fasorral, kitérőkkel és sárrázókkal. Egy kisebb szakaszon - ahol nem kell biztosítani a mezőgazdasági célú közlekedést - önálló kerékpárút épül.

A 73. számú főúton történő átvezetésnél olyan jelzőlámpás csomópont kerül kialakításra, amely a gyalogos közlekedést is lehetővé teszi az útszakaszon, valamint megoldja a jelenleg is fennálló, közlekedésbiztonsági szempontból is veszélyes gyalogos közlekedést a két oldal között.

A nyomvonal hossza megközelítőleg 2.500 méter, amely a Bottrop utcától (Déli intézményközpont) a Berkenye utcáig (Szabadságpuszta) tart.

A kerékpáros fejlesztések mellett a Dózsa városrészben a Henger utca középső hiányzó szakaszának építését kezdik el még a nyáron. A városrészben később több útszakaszt is megújítanak, erről itt írtunk

Több útszakasz is megújul Dózsavárosban - vehir.hu

Ismét ülésezett a Dózsavárosi Tanács szerda délelőtt a könyvtár épületében. Az ülést követően Hegedűs Barbara, a 12. számú választókerület önkormányzati képviselője tájékoztatta a sajtó képviselőit a legfontosabb, Dózsavárost érintő kérdésekről.

Henger utca megépítése

Évek óta probléma a Házgyári út megnövekedett autós forgalma. Hamarosan enyhülhet a helyzet, ugyanis még a nyáron elkezdődhet az új útszakasz építése a Henger utca és a Pápai út közé. A TOP-os fejlesztés várhatóan 486 millió forintba fog kerülni, melynek során nem csak utat építenek a Henger utca és a Pápai út közé, hanem járdákat, kerékpárutat, parkolókat és buszmegállókat is kialakítanak. A munkálatok befejezése a növénytelepítéssel együtt 2019-ben fejeződhet be.

Az előző közgyűlésen egyébként további fejlesztésekről döntöttek, erről ide kattintva olvashat:

Újabb fejlesztésekről döntött a közgyűlés - vehir.hu

A vasútállomást a buszpályaudvarral összekötő kerékpárút már a nyáron megépülhet, az önkormányzat közben rendelő-felújításokra és bölcsőde-fejlesztésre is pályázik.

Ge. Á.
további cikkek
Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. ma 11:49 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.