Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Zelenák Adriánt indítja az időközin az LMP

2018. május 23. 11:30
Zelenák Adriánt indítja a július 15-i időközi önkormányzati választáson a Lehet Más a Politika.

Az időközi választásra azért van szükség, mert Ovádi Péter, a városrész korábbi önkormányzati képviselője parlamenti képviselő lett, az összeférhetetlenség miatt pedig le kellett mondani önkormányzati székéről. A választást július 15-ére írták ki, abban csak a veszprémi 8. számú választókörzetben élők érintettek.

Zelenák Adrián egygyermekes családapa, környezetmérnök, létesítmény-energetikai szakmérnök az LMP Veszprém megyei szervezetének alapító tagja, 2014 óta az önkormányzat Tulajdonosi Bizottságának külső szakértője.

Mint azt szerdai bemutatkozó sajtótájékoztatóján elmondta, politikai szerepvállalásának központi eleme az ökopolitika iránti elkötelezettsége. A város egyik fő problémájaként a közlekedési rendszert nevezte meg: a túlzott autóforgalmat, az ebből fakadó közlekedési dugókat, a rossz tömegközlekedést és a parkolási nehézségeket. Zelenák szerint a helyzetet a közösségi közlekedés fejlesztésével, használható alternatíva felmutatásával lehetne kezelni.

A képviselőjelölt felvetette: hiányzik az egységes energiagazdálkodás a város intézményeinél, nincsenek lakossági energiahatékonysági programok, nincs növekvő zöldfelület, nincs törekvés a hulladékképződés megelőzésére. Zelenák hozzátette: szeretne tenni az élelmiszer önrendelkezés ügyében is közösségi kertek létrehozásával, városrészi piac meghonosításával.

Gerstmár Ferenc, Zelenák AdriánGerstmár Ferenc, Zelenák Adrián

Mint kiderült, a júliusi időközi választáson az MSZP nem indít jelöltet, a szocialisták az LMP jelöltjét támogatják - árulta el Gerstmár Ferenc, az LMP önkormányzati képviselője. Arról, hogy több párt is követné-e a szocialisták példáját, egyelőre nem tudott nyilatkozni.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.