Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Királyszentistváni gyerekgyilkosság: beismerte tettét a gyanúsított

2018. május 21. 18:51
Beismerő vallomást tett a Királyszentistvánon megtalált 8 éves sólyi kislányt megölő 16 éves hajmáskéri fiatal. Nem találtak fogvatartott kislányt és nincs sorozatos elkövető sem- hétfő este cáfolta a médiában megjelent legendákat a rendőrség Veszprémben.

Hétfő estére hívott össze sajtótájékoztatót a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, hogy tisztázza a királyszentistváni gyerekgyilkossággal kapcsolatos híreket.

Dr. Tarcsa Csaba rendőrfőkapitány elmondta, a Sólyban eltűnt kislány édesapja péntek este tett bejelentést az eltűnésről, melynek hatására nagy erőkkel (közel 100 fővel, vadászokkal, polgárőrökkel) kezdett keresésbe a rendőrség. Először eltűnésként kezelték az ügyet, majd a holttest hajnali fél 3-as megtalálásával más fordulatot vett az ügy. Azonnal nyomozásba kezdtek, mely után három lehetséges verziót állítottak fel, végül egy hiteles verzió maradt, amelynek letartóztatás lett a vége.

Dr. Tarcsa Csaba, megyei rendőrfőkapitányDr. Tarcsa Csaba, megyei rendőrfőkapitány

Szombaton őrizetbe vették az elsőszámú gyanúsítottat, a 16 éves hajmáskéri F.F.-t, aki még aznap részletes beismerő vallomást tett, majd hétfőn a gyilkosság helyszíni kihallgatásán is megerősítette a korábban mondottakat. F.F. végig együttműködő volt a hatóságokkal. Az elkövető hirtelen érzelmi felindulásból végzett a 8 éves kislánnyal. A holttestet a szülők azonosították.

A rendőrfőkapitány cáfolta a médiában megjelent híreket. Kiemelte többek között azt is, hogy

  • nem kerestek több elkövetőt
  • nem tűnt el másik kislány
  • a gyanúsított az otthonában más gyermeket nem tartott fogva
  • nincs szó sorozatos elkövetőről.

Dr. Tarcsa Csaba nem erősítette meg azt a feltételezést, miszerint szexuális erőszak is történt volna, arra a kérdésre viszont a nyomozás részleteire és kegyeleti okokra hivatkozva miatt nem válaszolt, hogy az elkövető miért vette le a 8 éves kislány ruháit.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya az emberölés bűntett elkövetésével gyanúsított személyt őrizetbe vette és a nyomozás bizonyítékai alapján előterjesztést tett előzetes letartóztatásának indítványozására, melyet az illetékes bíróság hétfőn elrendelt.

Korábban írtuk:

Gyerekgyilkosság Királyszentistvánon - vehir.hu

Nyolcéves kislány holttestét találták meg szombat hajnalban a Veszprém megyei Királyszentistván közelében. Egy feltételezett gyilkost elfogtak.

Címlapfotó: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Ge. Á.

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.