2019. július 17., szerda
Endre, Elek névnap

Csak egy csapat, amelyiket mindenképp érdemes nézni, ha alacsony a vérnyomása

A brit parkouros csapatról, a Storroról van szó, akik bármikor képesek odatapasztani a képernyő elé.

Legalábbis engem. Szinte nincs olyan este, amikor ne pörgetném végig az Instagramot vagy a Facebookot azért, hogy megnézzem, mit alkottak legújabb parkouros felfedezettjeim. Tudják, a parkour az az extrém sport, amelyiknek lényege, hogy minél effektívebben, jussunk el A-ból B-be. Nem, és nem ér használni sem tömegközlekedést, sem bármilyen más segédeszközt. Állítólag a bátorságon és a magabiztosságon kívül nem is kell hozzá más, csak jó kondíció és egy jó cipő. Meg egy csomó gyakorlás.

Igazából néha tényleg örülök annak, amikor a közösségi platformok a korábbi kereséseim által ajánlanak olyan tartalmakat, amelyek érdekelhetnek. Így jutottam el nemrég a Storror nevű brit parkouros formációhoz is, melynek tagjai olyan profik, hogy szó szerint leesik az állam attól, hogy mire képesek.

De egy szó mint száz, a betűk helyet mutatom inkább az egyébként elég igényes videóikat.

Az első egyből Budapest:

Ez pedig az egyik kedvencem:

A hét elit atlétából álló Storror egyébként annyira profi módon űzi a sportot, hogy még egy saját ruhamárkát is létrehoztak. Folyamatosan járják a világot, bemutatóznak, filmeznek, és néha egy-egy márkának reklámarcoskodnak. Aki tényleg elámulna néha azon, hogy mikre képes az emberi test és a tudat, mindenképp ajánlom, hogy kövesse őket a közösségi csatornáikon, például Instagramon, mert tényleg ámulat, hogy mire képesek a srácok.

Itt a végén mindenképp felhívnám a figyelmet, hogy semmiképp sem ajánlom, hogy bárki utánuk csinálja azt, amiket a videókban művelnek. Azt hagyjuk meg nekik, akik tényleg tudják, hogy mit csinálnak.