Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az Esőemberrel búcsúzik az épülettől a Petőfi Színház

2018. május 8. 4:00 // Forrás: Címlapfotó: Tom Hanks és Dustin Hoffman az Esőember című filmben (illusztráció)
Bemutatta a 2018/19-es évad repertoárját a Veszprémi Petőfi Színház hétfőn.

A következő évadot szeptember 28-án a Nyitott ablak premierjével kezdi a színház, amit Szilágyi Tibor rendez majd. A művész elmondta, évtizedekkel ezelőtt még pályakezdő színészként került először kapcsolatba a veszprémi színházzal, a Nyitott ablakot pedig 21 évvel ezelőtt már megvalósította ugyanebben az intézményben. Szilágyi szerint olyan fiatal kollégákkal dolgozhat, akik az egyetem legkiválóbb tehetségei. A rendező éppen ezért azt javasolta a nézőknek, „kezdjék el tanulni a neveket, mert a következő évtizedekben sokszor halljuk majd őket”.

Ovádi Péter, a térség megválasztott parlamenti képviselője gratulált a színháznak a kiváló eredményeihez - ebben a szezonban húszezernél is több bérletet adtak el -, és megköszönte azt a munkát, ami révén a kisebb településen élők számára is elérhetővé vált a színházi élmény. Hangsúlyozta, az épület rekonstrukciója (melynek előkészítő munkái jelenleg is zajlanak) komoly kihívások elé állítja majd a teátrumot, ami azonban a jövőben még színvonalasabb körülmények között végezheti a munkáját.


- A 2018/19-ES ÉVAD REPERTOÁRJA -

Nagyszínház:

  • Nóti Károly - Fényes Szabolcs - Szenes Iván: Nyitott ablak (r. Szilágyi Tibor)
  • Csiky Gergely: A nagymama (r. Rátóti Zoltán)
  • Szurdi Miklós - Szomor György - Valla Attila: Diótörő és egérkirály (r. Oberfrank Pál)
  • Molière: Tartuffe (r. Marton László)
  • Dan Gordon: Esőember (r. Anger Zsolt)

Gyerekszínház:

  • Noir Színház: Aladdin (r. Iványi Árpád)
  • Urbán Gyula: Egerek (r. Tóth Géza)
  • Bonbon matiné bérlet

Ifjúsági színház:

  • Nagy László - Gál Tamás - Zsapka Attila: Rege a tűzről és jácintról
  • Mondjad, Atikám! (Vecsei H. Miklós önálló estje)

Latinovits-Bujtor Játékszín

  • Bernard Slade: Jövőre veled, ugyanitt II. rész (r. Hargitai Iván)
  • Harold Pinter: A gondnok (r. Lengyel Ferenc)
  • Spiró György: Prah (r. Tóth Géza)
  • Visky András: Júlia - Párbeszéd a szerelemről (r. Szabó K. István)
  • Márai Sándor: Hallgatni akartam (r. Marton László)

A következő évadban számos ismert névvel találkozhatunk a Petőfi Színház színpadján - tudtuk meg Oberfrank Pál igazgatótól. A Nagymama című darabban például Kállay Bori mellett Esztergályos Cecília és Szombathy Gyula is játszik, a Hallgatni akartam című monodrámát pedig Hegedűs D. Géza viszi a hátán. A rendezők névsorában is találunk a szélesebb közönség számára is ismert neveket: a már említett Szilágyi és Oberfrank mellett Marton László is dirigálhat, az évad legnagyobb dobásának ígérkező Esőembert pedig Anger Zsolt állítja színpadra.

Műsoron marad a Holt költők társasága, az Isten pénze és a Kurázsi mama és gyermekei, a Tanár úr kérem, a Jövőre veled, ugyanitt első része és Az őz. A bérletek változatlan áron már megválthatók a következő szezonra.

A jelenlegi információk szerint a társulat egy év múlva, az Esőember premierjét követően költözik ki az épületből, aminek felújítása alatt az egykori Dimitrovban játszanak majd.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor Kossuth-díjas színész volt a Vehír közéleti sorozatának legutóbbi vendége, így néhány szerencsés olvasónk egy kötetlen beszélgetésen vehetett részt, ahol maguk is feltehették kérdéseiket a színésznek. A Veszprémhez szorosan kötődő művész életformájáról, többlakiságáról is mesélt, amelyről egy videós összeállítást is megtekinthetnek. 2024. április 17. 13:29 Élet és halál kérdése a színpadon Élet és halál kérdése a színpadon Anat Gov: Happy Ending című drámáját mutatja be pénteken a Veszprémi Petőfi Színház. Az onkológián játszódó történet saját elmúlásukkal szembesíti a szereplőket – és a nézőket. 2024. április 11. 21:54 VII. Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja áprilisban Veszprémben! Petőfi Színház VII. Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja áprilisban Veszprémben! 2024. április 19-20-21. között hetedik alkalommal várja az érdeklődő közönséget a Veszprémi Petőfi Színházban a szíveket, lelkeket feltöltő, aktuális problémákat a színház- és társművészetekkel feldolgozó, segítő, tükröt tartó Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja. 2024. április 10. 11:22 Mérföldkőhöz érkezett a Petőfi színház az érzékenyítésben Mérföldkőhöz érkezett a Petőfi színház az érzékenyítésben A Veszprémi Petőfi Színház a hetedik alkalommal rendezi meg április 18-21. között a Lélektől-Lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválját. Az előadások után idén is beszélgetések lesznek, hogy az aktuális témákat minél mélyebben körbejárhassák. Az autizmus világnapján zajló sajtótájékoztatón vidéki színházak kapcsolódtak a Petőfi színház autizmusbarát szemléletformáló kezdeményezésükhöz. 2024. április 2. 18:08

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.