Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C

Ismét a családok, az egészségkultúra és a diákság mellé áll az Euronics

2018. május 4. 18:05
Tömegrendezvény marad városunk hagyományos futóversenye, amelynek idén is a Stop-shop bevásárlópark ad otthon, s amelyen mintegy kétmillió forintos iskolai sportszertámogatásért futhatnak a veszprémi diákok.

Új lendületet kapott a története során több tízezer veszprémit megmozgató városi futóverseny, amely vasárnap délelőtt, immár Euronics-Rotary Futónap néven várja a környékbeli családokat a Stop-shop bevásárlópark területén.

A névadó főtámogató, Euronics Műszaki Áruházlánc nem először áll egy társadalmi ügy mellé, s a veszprémi kézilabdaklub egyik leghűségesebb mecénásaként is évtizedek óta támogatja a helyi sportot. Az áruházláncot működtető Vöröskő Kft. tulajdonosa, Fazekas Zsolt elárulta, miért sorakoztak fel a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club rendezvénye mellé, s a futónap közeljövőjéről, további fejlődési lehetőségeiről is szót ejtett.

Fazekas Zsolt archív fotónkonFazekas Zsolt archív fotónkon

– Az Euronics-Rotary futónap egy dologban kiemelkedik a számtalan környékbeli futóverseny közül. Azzal, hogy ezt a rendezvényt választottuk, egyszerre népszerűsíthetjük a sportolást és az egészségkultúrát, tudjuk támogatni a veszprémi iskolákat, és az itt élő családokat. Kiemelt fontosságú volt számunkra, hogy továbbra is ingyenes legyen a rendezvény, amelynek családias és lokálpatrióta jellegét a jövőben is szeretnénk megőrizni – összegzett Fazekas Zsolt.

Mint ahogy arról korábban is beszámoltunk, nem akármilyen támogatásban részesülnek a legtöbb diákot megmozgató veszprémi intézmények. Az idei viadalon mintegy kétmillió forinton osztoznak a „Fuss az iskoládért!” programban. A 200 fő alatti, kisiskola kategóriában 300, 200, valamint 100 ezer forint, míg a 200 fő feletti, nagyiskola kategóriában 600, 400, illetve 200 ezer forintos sportszerfejlesztési támogatás talál gazdára.

– Azt szeretnénk, ha jövőre tovább erősödne ez a viadal, s nem titkolt célunk, hogy félmaratoni távval is bővítsük a kínálatot, amely Balatonfüredet is becsatlakoztatná ebbe a körforgásba – fűzte hozzá Fazekas Zsolt.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.