Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Jó megérkezni Veszprémbe

2018. április 20. 12:00
A Haszon magazin szerint Veszprém a legélhetőbb vidéki város. De miért szeretjük mi, veszprémiek az otthonunkat? Erre a kérdésre válaszol Gerstmár Ferenc, az LMP önkormányzati képviselője.

» Ki gépen száll fölébe, annak Veszprém egy szép kisváros a Bakony és a Balaton között. A Bakony és a Balaton közelsége persze azoknak is meghatározó, akik tudják, hogy merre mennek, kik mennek az uton - a királynék városában némi túlzással mindenki ismer mindenkit -, hiszen ha kedvük támad egy tüdőtágító kiránduláshoz, vagy egy hűsítő nyári csobbanáshoz, nem kell órákat utazniuk.

Tamási Áron fogalmazta meg: „Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne.” Itthon vagyok ebben a városban, bár nem itt születtem. Ide járhattam gimnáziumba, az ország egyik legjobb iskolájába. Amit a Lovassyban tanultam, megalapozták későbbi életemet. És nemcsak, sőt nem elsősorban, a tananyag elsajátítására gondolok. Veszprémi lányt vettem feleségül, négy gyermeket nevelünk, akik az ország legbiztonságosabb megyeszékhelyén cseperedhetnek. Magától értetődő számukra, hogy színházakba, koncertekre, kiállításokra járhatnak, táncolhatnak és számos sportolási lehetőség közül választhatnak saját városukban. Nyáron pedig nemcsak az ország fesztivál, hanem Veszprém is. Az Óváros téren rozét vagy rizlinget kortyolgatni éppoly nagy élmény, mint az Utcazene idején összefutni a barátokkal. Kevés magyarországi településen adatik meg az is, hogy ha te nem mész Diana Krallhoz vagy a Vaya Con Dioshoz, ők jönnek el hozzád.

Gyakran térek haza a 8-ason Budapest felől. A város felé tartva elsőnek rendszerint a Margit templom tornyát pillantom meg. Ez a megtartó közösség szimbóluma számomra. Jó megérkezni Veszprémbe. Azt hiszem, itt élőknek és turistáknak egyaránt. «

Gerstmár Ferenc
önkormányzati képviselő, Veszprém

vehir.hu
további cikkek
Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Nagy sikerrel szervezte meg a VKSZ Zrt. húsvétváró rendezvényét a veszprémi vásárcsarnokban nagycsütörtök délelőtt. A forgalmas piactéren állatsimogatóval, kézműves foglalkozásokkal és kóstolókkal is készültek a szervezők, amire már első alkalommal számos érdeklődő, elsősorban kisgyermekes családok látogattak ki. Képriportunkban megmutatjuk, milyen volt a hangulat. ma 10:40 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.