2018. június 21., csütörtök
Alajos névnap

Veszprémben fórumozott Szél Bernadett

Ha lesz koordinált jelöltállítás, arról a héten meg kell állapodni – mondta el kérdésünkre az LMP miniszterelnök-jelöltje.

Szél Bernadett és a párt veszprémi parlamenti képviselőjelöltje, Hites Viktor kedd délelőtt tartottak utcafórumot a Főposta téren.

A miniszterelnök-jelöltet arról kérdeztük, lehetségesnek tartják-e a visszalépést a magát legesélyesebb ellenzéki jelöltnek tartó Kész Zoltán javára.

– Ahhoz, hogy bármiféle megállapodás születhessen, ahhoz le kellene ülni a tárgyalóasztalhoz – fogalmazott Szél. Mint mondta, ő március 19-ét látja annak a határnak, amíg el kell dőlnie a lehetséges együttműködések kérdésének. Hozzátette: a több ellenzéki párttal nem szellemi, hanem sorsközösséget vállalnak, az együttműködést a Szél Bernadett szerint nem demokratikus választási rendszer kényszeríti ki.

A miniszterelnökjelölt sajtótájékoztatóján a családtámogatásokról beszélt, a hangsúlyt az egyszülős családokra helyezte, amik – bár hasonlóan nehéz helyzetben vannak, mint a nagycsaládok, mégsem kapják meg ugyanazt a segítséget az államtól. Az LMP a családi pótlék emelésével, a tartásdíj-rendszer szigorításával, a munkaidő-kedvezmények egyszerűsítésével és a nagycsaládosoknak járó kedvezmények egyszülős családokra történő kiterjesztésével segítene.