2018. június 21., csütörtök
Alajos névnap

Kegyeletsértő videót osztott meg Kész Zoltán

Nyílt levelet intézett Kész Zoltán országgyűlési képviselőhöz egy a közösségi oldalán megosztott videóval kapcsolatban Tábori Ferenc megyei közgyűlési képviselő.

Tisztelt Képviselő Úr!

Az elmúlt héten döbbenten látram, hogy ismeretlenek választási kampánycélokra felhasználták a Karthago együttes Requiem című dalát A feldolgozott dal célja egyértelműen az, hogy lejárassa Orbán Viktor miniszterelnök vejét és lányát, illetve magát Orbán Viktort. Ön ezt az átírt dalt, illetve az allhoz készült képekből álló videót megosztotta saját hivatalos Facebook oldalan.

Diplomás politológusként figyelve az elmúlt évek belpolitikai eseményeit, arra számítottam, hogy a 2018. évi országgyűlési választás lesz minden idők egyik legdurvább kampánya. Ez a várakozásom egyelőre - sajnos - úgy nézki valóra vált.

Diplomás politológusként természetesnek veszem, hogy egy politikai kampányban az egymással versengő felek negatív kampányt alkalmaznak egymással szemben. Ez a része a demokratikus versengésnek világászerte.

De a negatív kampánynak és az erre felhasznált dolgoknak is van egy határa. Ilyenek például a jó ízlésbe ütköző dolgok, vagy a kegyeleti kérdések.

A Karthago együttes dala - mint sokak előtt ismert - egy az együttes egyik székesfehérvari koncertjén elhunyt fiatal fiú emlékére íródott. Az is ismert, hogy a szóbanforgó fiatal várpalotai volt.

A dal átírásával elsősorban annak a fiúnak az emlékét sértették meg, akiért ez a dal íródott. Önnek, mint Veszprém megyei országgyűlési képviselőnek erre különösen érzékenynek kellene lennie!

A Karthágó együttes szerzeményének feldolgozása sérti a szerzői jogokat, a Karthágó együttes jelezte is ezt a közvélemény felé, mivel ők nem adták ehhez a hozzájárulásukat. Ez a közlemény Önhöz is eljutott, hisz a videót megosztó posztja alá kommentben is bemásolták. Ön a Magyar Országgyűlés tagia, tehát törvényhozó, és mint ilyen jó példával kellene elöljárnia a magyar törvények betartása tekintetében. Ön ennek pont az ellenkezőjét teszi azzal, hogy kitette ezt a videót a hivatalos Facebook oldalára, és annak megosztására buzdít. Tehát Ön fenntart egy jogsértő állapotot, és annak ismétlésére hív fel!

Önnek eme kegyelet- és jogsértő magatartására semmilyen körülmény sem adhat felhatalmazást, még ha Ön ezt is hiszi, akkor sem!

Világosan látszik, hogy Ön bármi áron meg akarja tartani az egyéni országgyűlési képviselői mandátumát. Világosan látszik, hogy Ön a Fidesz és politikusait le akarja járatni. Ha Ön ezt látja jónak, ehhez egy bizonyos határig joga is van.

Itt a választási kampány hevében azonban álljunk meg egy pillanatra! Egy Veszprém megyei halott fiú emlékére íródott dal maradjon egy gyászdal, és ne legyen a negatív kampány része! Ezen a véleményen lennék más hasonló témájú dalok esetén is. Ellenezném akkor is, ha a mi politikai közösségünk tenné ezt.

Az Ön választókerületében élő Veszprém megyei közgyűlési képviselőként azt gondolom, hogy nekem szükséges megtennem, hogy felszólítsam Önt:

Ezt a kegyeletsértő és jogsértő magatartást azonnal fejezze be ! Vegye le Facebook oldaláról ezt a videót!

Valljon színt, hogy a Veszpresszó Facebook oldal az Ön és munkatarsai kezelése alatt áll-e? Ha igen, akkor onnan is vegye le ezt a videót!

Kérjen nyilvánosan bocsánatot a kegyeletsértésért! Kérjen nyilvánosan bocsánatot a Karthago együttestől! Kérjen nyilvánosan bocsánatot a választópolgároklótól!

Hárskút, 2018. március 12.

üdvözlettel:

Tábori Ferenc

Veszprém megyei közgyűlési képviselő