2018. június 21., csütörtök
Alajos névnap

Preventív vendégjáték a színházban

  • színház
  • 2018.03.05
    06:00
  • Címlapfotó: jegy.hu
Taurin Trauma címmel bűnmegelőzési és drogprevenciós musicalt tűz műsorra a Veszprémi Petőfi Színház.

A főként középiskolásoknak szóló darabot a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház adja elő Olt Tamás rendezésében március 27-én, kedden 14 órakor. A darab megtekintése ingyenes. A produkció a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával jött létre.

Pogány Péter és Oberfrank PálPogány Péter és Oberfrank Pál

– Örömmel adunk helyet a programnak – jelentette ki Oberfrank Pál, a Petőfi Színház igazgatója. – A nyíregyházi kollégák kerestek meg minket a témával, előadásukat nagy sikerrel mutatták be. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácstól támogatást nyertek annak érdekében, hogy előadásuk minél több fiatalhoz eljuthasson a megyei jogú városokban.

Oberfrank felhívta a figyelmet arra, hogy a darab címében található taurin az emberi szervezetben is megtalálható aminosav, túladagolása azonban komoly mellékhatásokkal járhat. A színdarab által bemutatott történeteket a droghasználat motívuma fogja egybe, az eklektikus előadásban a posztmodern színház eszközeivel ábrázolják a történetet, melynek fő üzenete: szeretettel, családi összefogással a rossz legyőzhető.

Az előadást március 27-én két alkalommal, 14 és 17 órakor állítják színpadra Veszprémben. Az igazgató abban bízik, hogy az iskolák lehetővé teszik elsősorban a felső tagozatos diákok számára, hogy részt vehessenek a térítésmentes programon. Az előadás köré interaktív kiállítást is szerveznek a bűnmegelőzés és közlekedés-biztonság témakörében.

Oberfrank Pál és Ovádi PéterOberfrank Pál és Ovádi Péter

– Évről évre folyamatosan csökken a bűncselekmények száma Veszprém megyében, bízunk benne, hogy ez a hatékony prevenciónak is köszönhető, és támogatunk minden civil kezdeményezést, ami ebben segít minket – fogalmazott Pogány Péter rendőr ezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány helyettese.

– A statisztikák azt bizonyítják, hogy Veszprém az egyik legbiztonságosabb magyar város, de ez egy olyan állapot, amiért a mindennapokban is tennünk kell – jelentette ki Ovádi Péter önkormányzati képviselő. Hozzátette: szülőként is fontosnak tartja, hogy a diákok szembesüljenek a rájuk leselkedő veszélyekre.