Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C

Félreinformált a Jobbik és Kész

2018. február 13. 12:29
A veszprémi kórház igazgatója szerint műbalhé és álhír, amit Varga-Damm Andrea és Kész Zoltán is terjeszt a fizetésekről, hisz logikai buktatók vannak benne.

A jobbikosnak tekintett Alfahír után a 444-en is megjelent hétfőn az a cikk, mely szerint nulla forintos béremelésre lehet büszke Orbán Viktor kormánya.

A veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház egyik alkalmazottja tette fel a Facebookra azt a dokumentumot, melyben arról tájékoztatják, hogy mennyivel is emelkedik az illetménye. Nos, az összeg kőkemény nulla forint”- írják.

A történetet a Jobbik jelöltje, Varga-Damm Andrea és a térség jelenlegi országgyűlési képviselője, Kész Zoltán is felkapta a Facebookon. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ és a Csolnoky Ferenc Kórház is reagált, szerintük álhírről van szó.

Dávid Gyula, Csolnoky Ferenc Kórház igazgatója a vehir.hu-nak elmondta, szerinte műbalhéról és megtévesztésről van szó, ugyanis a Facebookra kirakott dokumentum a minden év elején kiadott, a közalkalmazottak törvényben meghatározott átsorolásáról szól, nincs köze az ágazati illetményemelésekhez.

A dokumentum január 10-én készült, a visszamenőleges hatályú bérfejlesztést meghatározó Kormányrendelet pedig február 1-jén került kihirdetésre.

A főigazgató, Dávid Gyula szerint álhír, és csak egy politikai eszköz, hogy a kórházban nem emelkedtek a bérek. A kórházban minden egyes szakdolgozó megkapta a 2017. november 1-től érvényes 12 százalékos illetményemelést, illetve a Kormányrendeletben meghatározott 8 százalékos, január elsejétől visszamenőlegesen érvényes illetményemelésre is sor kerül. A visszamenőleges hatályú, 8 százalékos illetményemelést a rendeletnek megfelelően dolgozóink február 20-ig kézhez kapják. Az előrehozott béremeléssel 2016 szeptembere és 2018 januárja közötti időszakban a szakdolgozói átlagbérek 53 százalékkal emelkedtek. 2016 és 2019 között a szakdolgozók bére összesen átlagosan 65%-kal emelkedik-mondta.

A kórház reagálása után a 444 azonnal pontosította az értesüléseit, míg a két politikus nem. Pedig nem kellett volna mást tenniük, mint megkérdezni az illetékest, jelen esetben a veszprémi kórház vezetőjét. Akkor pillanatok alatt kiderült volna, hogy téves az információjuk, és nem támadták volna le a veszprémi kórházat.

vehir.hu
további cikkek
Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Nagy sikerrel szervezte meg a VKSZ Zrt. húsvétváró rendezvényét a veszprémi vásárcsarnokban nagycsütörtök délelőtt. A forgalmas piactéren állatsimogatóval, kézműves foglalkozásokkal és kóstolókkal is készültek a szervezők, amire már első alkalommal számos érdeklődő, elsősorban kisgyermekes családok látogattak ki. Képriportunkban megmutatjuk, milyen volt a hangulat. ma 10:40 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.