Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C

Nagy véradó-és egészségnap Veszprémben

2018. február 10. 10:56
Több éves kihagyás szombaton ismét megrendezik Veszprémben a nagy véradó- és egészségnapot. A megszokott helyen, a Pannon Egyetem aulájában várják a véradókat este 20:00-ig.

Dr. Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa megnyitóbeszédében elmondta, a véradókat a magyar társadalom nem becsüli meg eléggé, márpedig nem lehet lebecsülni azt, amikor valaki az életét osztja meg másokkal. Kiemelte: megbecsülendő, hogy Veszprémben van véradónap, s bízik benne, hogy azon sokan vesznek részt.

Dr. Navracsics TiborDr. Navracsics Tibor

Bati János főszervező elmondta, a korábbi sikeres, nagy véradásokhoz hasonlóan ma is igen vonzó programkínálattal várják a véradókat. Délelőtt napjaink egyik legkedveltebb gyermekzenekara, az Alma együttes vonzotta a kisgyermekes szülőket, délután Szandi, Takács Nikolas, Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar, este pedig Horgas Eszter fuvolaművész a garancia a kiváló hangulatra. A város is képviselteti magát kiváló együtteseivel. Minden program ingyenes, azokon kívül pedig nyereményekkel is várják a résztvevőket. Külföldi utazásokat, Herendi porcelánt, aranyékszert, Trónok harca zenei koncertbelépőket kaphatnak a szerencsések.

Dr. Farkas Valéria, az Országos Vérellátó Szolgálat veszprémi területi helyettes vezetője elmondta, a téli időszakban nagy szükség van a vérkészletek feltöltésére, mert ebben az időszakban csökken a véradói szándék az influenzaszezon miatt, de fontos, hogy minden nap meglegyen a megfelelő vérmennyiség a biztonságos vérellátás érdekében. Kiemelte, fontos, hogy minden véradó magával hozza személyes okmányait, lakcímkártyáját, személyigazolványát, valamint véradás előtt étkezzen, és sok folyadékot igyon.

Dr. Farkas ValériaDr. Farkas Valéria

Dr. Mészáros Gabriella orvos, természetgyógyász, főszervező hangsúlyozta: a mai rendezvény egyik üzenete az, hogy csodálatos dolog, hogy segíthetünk másoknak, a másik pedig, hogy a legnagyobb értékünk az egészségünk, amit meg kell tanulnunk menedzselni. Ehhez tudni kell, mit is jelent az egészség valójában. Sokak számára a fizikai egészséget jelenti, de ennél többről szól, a szellem, a lélek és a test harmonikus egyensúlyáról. Hangsúlyozta, hogy a betegségek 90 százaléka a lélek betegsége, így először ott kell "helyre tenni" a dolgokat. A mai nap nemcsak véradónap, hanem egészségnap is, így szűrővizsgálatokra is van lehetőség, valamint ingyenes jógafoglalkozáson is részt vehetnek az érdeklődők, s helyi, egészséges termékekkel is várják a véradókat.

Tokos Bianka
Szalai Csaba
további cikkek
Idén a szokásosnál is korábban jelenhetnek meg a kullancsok Magyarországon Idén a szokásosnál is korábban jelenhetnek meg a kullancsok Magyarországon A korábban beköszöntött tavasz miatt idén a szokásosnál is hamarabb lehet számítani az őshonos, valamint az újonnan megjelent Hyalomma kullancsok felbukkanására Magyarországon - közölte a HUN-REN Ökológiai Központ. 2024. március 26. 11:54 A képernyőfüggőség csak az egyik oka, hogy rohamosan romlik a fiatalok látása egészség A képernyőfüggőség csak az egyik oka, hogy rohamosan romlik a fiatalok látása Nem csak a fejlett országok problémája, hogy a fiatalok körében egyre gyakoribb a rövidlátás. A szemészek világszinten kongatják a vészharangot, hiszen a folyamat egyáltalán nem biztos, hogy visszafordítható. 2024. március 17. 12:27 Alkoholmentesített bort kóstoltunk Alkoholmentesített bort kóstoltunk Egyre nagyobb szeletet hasítanak ki az alkoholpiaci tortából az alkoholmentes vagy alacsony alkoholtartalmú italok, az igények kiszolgálására pedig megjelentek olyan termékek, mint az alkoholmentesített borok. Egy palackot mi is megbontottunk, hogy lássuk, merre tart a világ. De kinek jó ez, és miért alakul ki a trend? 2024. február 22. 22:12 A múlt héten több mint 60 ezren fordultak orvoshoz A múlt héten több mint 60 ezren fordultak orvoshoz Az év hetedik hetében - február 12. és február 18. között - 60 100-an fordultak influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) csütörtökön. 2024. február 22. 11:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.