Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C

Jól haladnak a Modern Városok Program projektjei

2018. február 9. 15:14
Időarányosan jól alakulnak a fejlesztésekkel kapcsolatos munkák. A veszprémi uszoda alapkövét hamarosan leteszik, az állatkerti rekonstrukciót, az új kerékpárutakat és a belső útgyűrű építését még az idén elkezdik- tájékoztatott Porga Gyula polgármester a Megyei Jogú Városok Szövetségének pénteki sajtótájékoztatóján.

A veszprémi polgármester kifejtette, a 2016-ban a kormánnyal megkötött Modern Városok Program a város életének valaha volt legnagyobb fejlesztési lehetősége, melynek egyik legnagyobb előnye, hogy nem irányítottan kapott a város pénzt, hanem helyben, az igények szerint dőlt el, hogy mire mennyit költenek.

A Veszprémet érintő fejlesztésekről elmondta, „időarányosan szépen haladunk” a programok megvalósításával: a veszprémi uszoda alapkövét hamarosan leteszik, az állatkerti rekonstrukciót, a Felsőörs és Alsőörs irányába vezető kerékpárutakat és a belső útgyűrű átkötéseinek építését pedig még az idén elkezdik. Kevésbé látványos, de fontos momentum, hogy a jégcsarnok és a Veszprém Aréna bővítési tervei is elkészültek.

Rákossy Balázs, az európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy a Modern Városok Programon belül az uniós források felhasználása a 23 megyei jogú városban "menetrend szerint halad". A pályázatok nagy része megszületett, és számos közbeszerzés zajlott le. „Arra számítunk, hogy a következő hetekben és hónapokban szemmel láthatóan megjelennek a fejlesztési források felhasznált elemei.” Hangsúlyozta: az MJVSZ és a kormány között meglévő jó partnerség jelenti a garanciáját annak, hogy a programokat sikeresen végre tudják hajtani.

Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke úgy fogalmazott, a Modern Városok Program a valaha volt egyik legjelentősebb várospolitikai program Magyarország életében. 2010 előtt kritikus volt az önkormányzatok működése, ám a kormány az 1300 milliárd forintos adósságkonszolidációval és a 2011-es önkormányzati törvénnyel kiszámíthatóbba és nyugodtabbá tette az önkormányzatok működését. „Bárki bármit mond, ezek nélkül összeomlott volna az önkormányzati rendszer”- mondta.

Rákossy Balázs, Szita Károly, Porga Gyula és Cser-Palkovics András az MJVSZ közgyűlést lezáró sajtótájékoztatón február 9-én a Betekints HotelbenRákossy Balázs, Szita Károly, Porga Gyula és Cser-Palkovics András az MJVSZ közgyűlést lezáró sajtótájékoztatón február 9-én a Betekints Hotelben

Cser-Palkovics András, a Megyei Jogú Városok Szövetségének társelnöke (Székesfehérvár polgármestere), szerint az életminőséget javító, a vidéket megerősítő programok és fejlesztések csak biztonságban hajthatók végre, amelyet a jelenlegi kormány garantál.

A héten Veszprémben tartották a Megyei Jogú Városok Szövetségének 51. ülését, melyen Orbán Viktor és Kósa Lajos is felszólalt. A két napos tanácskozáson több miniszter és uniós biztos mellett a megyei jogú városok polgármesterei, az Állami Számvevőszék, Magyar Fejlesztési Bank, a Magyar Államkincstár, a T-Systems és az MVM Zrt. képviselői és vezetői is részt vettek.

Ge. Á.
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.