2018. május 27., vasárnap
Hella névnap

Kezdődik az építkezés: változások a belváros közlekedésében

Február 19-én megkezdődik az OTP és a kórház előtti körforgalmak kiépítése - tájékoztatott a Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési Irodája.

"Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot hogy Veszprém, Budapest út – Brusznyai Árpád utca – Mártírok útjai jelzőlámpás és Bajcsy-Zsilinszky Endre utca – Mártírok útja – Kórház utcai jelzőtáblás forgalomirányítású csomópontok körforgalmú csomóponttá történő átalakítását célzó munkálatok 2018. február 19-től megkezdődnek" - írja közleményében az iroda.

Az I. építési ütemben a kivitelezés a közúti és a gyalogos forgalom kisebb zavarása, illetve akadályoztatása mellett történik. Az építés alá vont területek a közúti burkolaton kívül csak a jelenlegi zöldfelületben, illetve a gyalogjárdák helyén találhatók. A gyalogos közlekedés akadályozása a Mindszenty-Brusznyai utca északi oldalán, a Hotel-Raiffeisen Bank épületegyüttes előtti és az OTP Bank épülete előtti gyalogjárdán történik oly módon, hogy a gyalogos közlekedés a jelenlegi szélességnél kisebb szélességben biztosított marad. A Hotel – Raiffeisen Bank épületének minden bejárata megközelíthető marad, azonban a bejáratok környezetében lévő gyalogjárda felületek munkaterületté válnak.

Az építés I. ütemében a kivitelezési munkák a közúti közlekedést csak kisebb mértékben zavarják. Az érintett csomópontok minden irányban járhatóak maradnak a meglévő jelzőlámpás forgalomirányítás megtartás mellett. A kivitelezés során lokális szűkületekre, továbbá az építés miatti torlódásokra, lassabb haladásra azonban számítani kell. A kivitelezés megkezdésekor az érintett útszakaszokon 30 km-es sebességkorlátozást vezetnek be - közölte az iroda, akik arra kérik a gépjárművezetőket, hogy útjuk szervezésénél vegyék figyelembe a korlátozásokat. Az építés ideje alatt folyamatosan tájékoztatják a lakosságot.


További információ Veszprém Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala
Városfejlesztési Iroda: 88/549-286; 88/549-286

Az infrastruktúra fejlesztési munkálatok Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata beruházásában a „TOP-6.4.1-15 Fenntartható városi közlekedésfejlesztés, Közlekedésbiztonsági és kerékpárosbarát fejlesztések megvalósulása Veszprém város területén” elnevezésű projekt részeként a Colas Út Zrt.-Practical Kft. konzorcium kivitelezésében valósulnak meg.