2018. május 27., vasárnap
Hella névnap

Ovádi Péter újra láthatóvá tenné Veszprémet és környékét az országgyűlésben

A Fidesz-KDNP hivatalosan is bemutatta Veszprém megyei 1. számú választókerületi jelöltjét. Porga Gyula polgármester szerint Ovádi Péter együttműködő, szorgalmas és megbízható képviselője lenne a térségnek.

A Fidesz weboldalán tette közzé kedden a 106 egyéni körzetben induló jelöltjei névsorát. A megyeszékhelyet is magába foglaló Veszprém megyei 1. számú választókerületben Ovádi Pétert, a Fidesz választókerületi elnökét, a Fidesz-KDNP önkormányzati frakcióvezetőjét indítják.

Navracsics Tibor uniós biztos szerint a Fidesz 2010-es kormányzása óta Veszprém gazdasága és kulturális élete többek között a polgárokkal való együttműködésnek köszönhetően emelkedő pályán van. A munkanélküliség gyakorlatilag megszűnt a térségben, a város hírnevét pedig a nemzetközi fesztiválok és rendezvények emelik. Veszprém ma az ország egyik legélhetőbb városa- mondta péntek délután az Ovádi Pétert bemutató sajtótájékoztatón Veszprémben.

Navracsics szerint szükség van arra, hogy Veszprém képviseletét országosan is helyreállítsákNavracsics szerint szükség van arra, hogy Veszprém képviseletét országosan is helyreállítsák

Az uniós biztos szerint kézenfekvő, hogy pártja idén Ovádi Pétert jelöli, hisz szükség van arra, hogy Veszprém képviseletét országosan is helyreállítsák. „Az országos űrt neki kell betöltenie, amely három éve tátong Veszprém képviseletében az országgyűlésben. 2015 óta ugyanis azt látjuk, hogy a független képviselő ahelyett, hogy a pártpolitikát félretéve a térségért dolgozna, országos pártpolitikába bonyolódva gerjeszt hiábavaló konfliktusokat.”

"Fontos választások előtt állunk, hiszen pontosan látjuk, hogy Európa milyen nehézségekkel kell, hogy szembe nézzen. Elsőként Magyarország tanúsított határozott állásfoglalást a migrációs válsággal kapcsolatban, ezért fontos hogy Veszprém megyei 1-számú választókerületben a Fidesz-KDNP által jelölt képviselő-jelölt jusson be a magyar országgyűlésbe"- mondta Porga Gyula polgármester a sajtótájékoztatón, majd kiemelte:

„Határozott és kézzelfogható politikai munkára van szükség, olyanra, amely 2010 és 2014 között Navracsics Tibor idején jellemezte a választókerületi képviseletet. Ovádi Péterrel olyan jelöltje van a Fidesz-KDNP-nek, akivel az elmúlt időszakban számos eredményt tudtunk felmutatni. Veszprémnek egy jelenlévő és együttműködő partnerre van szüksége”

- mondta a polgármester, aki szerint Ovádi Pétert leginkább a megbízhatóság és a szorgalom jellemzi.

Porga Gyula: kézzelfogható politikai munkára van szükségPorga Gyula: kézzelfogható politikai munkára van szükség

Ovádi Péter Veszprémben született, iskoláit és az egyetemet (műszaki informatikusként) a városban végezte, családjával a mai napig itt él. Politikai pályafutását 2010-ben kezdte önkormányzati képviselőként. 2014 óta a Fidesz-KDNP veszprémi csoportjának frakcióvezetője, 2015 óta pedig a Fidesz választókerületi elnöke.

„Meggyőződésem, hogy Veszprémnek és a veszprémieknek, valamint a választókörzetben élőknek kiforrott véleménye és elvárásai vannak a képviselőjük felé. Ez pedig az a tevékenység, amit Navracsics Tibor is végzett országgyűlési képviselőként, ezen filozófia mentén igyekszem én is végezni a feladataimat. Önkormányzati képviselőként ismerem milyen emberekért felelni, az ő boldogulásukért tenni nap mint nap. Pár éve választókerületi elnökként pedig nem kisebb feladatot kaptam, mint a megyeszékhely és 24 másik település fejlesztésének elősegítése. Szerencsére a térség településeinek polgármestereivel jó kapcsolatot sikerült kialakítani.

Párthovatartozástól függetlenül közös érdekünk, hogy fejlődjön a térség, ezért majdnem minden esetben támogató és segítő város- és faluvezetőket ismertem meg. Az eredmények pedig magukért beszélnek, hiszen számos óvoda, iskola, orvosi rendelő és út újult meg”

- fogalmazott Ovádi, aki elmondása szerint olyan képviselő lenne, aki jelen van, elérhető, láthatóvá teszi Veszprémet és térségét az országgyűlésben, és aki a polgármesterekkel és a választókörzetben együtt dolgozik a térségben élőkért.

Ovádi Péter a Fidesz-KDNP veszprémi 1. számú választókerületi jelöltjeOvádi Péter a Fidesz-KDNP veszprémi 1. számú választókerületi jelöltje