2018. július 19., csütörtök
Emília névnap

700 ezer forintot osztottak szét három veszprémi alapítvány közt

Három fogyatékkal élőket segítő veszprémi alapítványnak adták át a portálunkon meghirdetett mezaukció bevételét kedden.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, Ovádi Péter, a Fidesz választókerületi elnöke és Navracsics Tibor európai uniós biztos jótékonysági aukciót hirdetett december elején portálunk aloldalán keresztül, mellyel három fogyatékkal élőket segítő szervezetet szerettek volna támogatni. Az árverés során összesen négy futball csapat – Arsenal, Juventus, Bayern München és a Ferencváros –, valamint a Telekom Veszprém játékosok által dedikált mezeire lehetett licitálni, a befolyt összegből pedig a Kozmutza és a Bárczi iskola alapítványai, illetve az AutiSpektrum Egyesület részesült.

Az aukció december közepén zárult, az árverés iránt végül több mint tízezren érdeklődtek és 98 érvényes licit érkezett a mezekre.

A legtöbb és a legmagasabb összegű felajánlás az Arsenal mezre érkezett, mely 205 ezer forintért kelt el, 101 ezer forintot ért a Juventus mez, 95 ezer forintot ajánlottak fel a Bayern München pólóért, míg a hazai csapatok, a Telekom Veszprém meze 51 ezer forintért kelt el, a Ferencvárosé pedig 33 ezerért. Ezzel összesen 485 ezer forintot sikerült összegyűjteni az árverés során. A politikusok úgy döntöttek, magánadományból ketten kiegészítik a bevételt, így összesen 700 ezer forintot kaptak az alapítványok.

Mindhárom bankszámlára megérkezett a pénz, kedden pedig jelképesen is átadták az erről szóló plakettet a Kozmutza Flóra Alapítvány Értelmi Sérült Gyermekekért szervezetnek. Az átadón Ovádi Péter önkormányzati képviselő az itt folyó emberfeletti munkát megköszönve kívánt sok sikert az idei működéshez.

Bernáth Ildikó, az iskola alapítványának kuratóriumi elnöke elmondta, nagyon hálásak a támogatóknak, a befolyt összegből sporteszközöket vásárolnak a gyermekeknek.