2018. július 19., csütörtök
Emília névnap

Lemondásra szólították fel Kész Zoltánt

A Magyar Vidék Országos 56-os Szervezet Országos Elnöksége és a Szovjetunióban Volt Magyar Politikai Rabok és Kényszermunkások Szervezetének (Szórakész) elnöke is lemondásra szólította fel Kész Zoltán országgyűlési képviselőt egy közösségimédia-posztja miatt.

Kész Zoltán korábban egy közösségimédia-posztjában osztotta meg tiltott önkényuralmi jelképet, sarló-kalapácsot ábrázoló rajzát.

A Magyar Vidék Országos 56-os Szervezet Országos Elnöksége közleményben ítélte el a képviselő viselkedését.

A Magyar Vidék Országos 56-os Szervezet Országos Elnöksége mélységes felháborodással értesült a sajtóból, hogy a baloldali és liberális politikai pártok által támogatott Kész Zoltán „független” országgyűlési képviselő a tiltott önkényuralmi jelkép sarló-kalapáccsal élcelődött a közösségi médiában.

Emlékeztetjük Kész urat, hogy a sarló-kalapácsos kommunista diktatúrának világszerte 100 millió halálos áldozata volt, csak Magyarországon milliókat fosztottak meg életüktől, szabadságuktól, vagyonuktól és az emberhez méltó élettől.

Bajtársi közösségünk ezúton is felszólítja Kész Zoltánt, hogy távozzon a közéletből, álláspontunk szerint ugyanis méltatlanná vált Veszprém város és térsége képviseletére.

Veszprémben a várbörtön udvarán 1967.február 17-én végezték ki a sarló-kalapácsos kádári diktatúra utolsó politikai elítéltjét a 31 esztendős, 2 gyermekes Hamusics János bányász robbantómestert. Kész Zoltán közízlést sértő cselekedetével az ő emlékét is lábbal tiporta, nincs helye a magyar politikai életben!

A közleményt megfogalmazó Pintér Kornél országos elnök korábban a Pesti Srácoknak nyilatkozva azt mondta:

Veszprémben, Brusznyai Árpád és Hamosics János mártíromságának színhelyén nem lehet erkölcsileg egy olyan ember országgyűlési képviselő, még jelölt sem, nemhogy megválasztott képviselő, aki sarló-kalapáccsal viccelődik és ezzel százezrek emlékét és érzékenységét sérti meg.

Nem ők az egyetlen, akik lemondásra szólították fel a politikust: Menczer Erzsébet a Szovjetunióban Volt Magyar Politikai Rabok és Kényszermunkások Szervezetének (Szórakész) elnökeként szólalt fel Kész Zoltán teljesen elfogadhatatlan tette ellen.

Én egy olyan szervezet vezetője vagyok, amelynek tagjai vagy az ő családtagjaik bizony megjárták a Gulág rabtelepeit, és mindannyian mélységesen fel vagyunk háborodva, hogy valaki a XXI. században – még ha brahiból is – tiltott önkényuralmi jelképeket lerajzol, használ, fölrak a Facebookra. Nem is értem, mi mozog egy ilyen embernek a fejében. Azt értem, hogy van egy kettős mérce: hiszen ha nyilas keresztet rajzolt volna, vagy Dávid csillagot, akkor már elég sokan ordibálnának ebben az országban, de a sarló-kalapács hiába tiltott önkényuralmi jelkép, azt ma bátran egy országgyűlési képviselő lerajzolhatja és hirdetheti az interneten nagyközönség előtt, mert teljesen normálisnak és humorosnak tartja.

Hozzátette:

Mit várunk el a Nyugattól, ha magyar országgyűlési képviselő erre vetemedik? És attól, hogy letörli a Facebookról, miután szóvá tették neki, még nem tudja meg nem történtté nyilvánítani. Ha le akarjuk dönteni a kettős mércét Magyarországon, akkor nem csak a horogkereszt vagy az SS-jel tiltott önkényuralmi jelkép, amelyre vonatkozó jogszabály szankcióit betartatjuk, hanem a sarló-kalapács is ilyen.