Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C

Lemondásra szólították fel Kész Zoltánt

2018. január 8. 8:44
A Magyar Vidék Országos 56-os Szervezet Országos Elnöksége és a Szovjetunióban Volt Magyar Politikai Rabok és Kényszermunkások Szervezetének (Szórakész) elnöke is lemondásra szólította fel Kész Zoltán országgyűlési képviselőt egy közösségimédia-posztja miatt.

Kész Zoltán korábban egy közösségimédia-posztjában osztotta meg tiltott önkényuralmi jelképet, sarló-kalapácsot ábrázoló rajzát.

A Magyar Vidék Országos 56-os Szervezet Országos Elnöksége közleményben ítélte el a képviselő viselkedését.

A Magyar Vidék Országos 56-os Szervezet Országos Elnöksége mélységes felháborodással értesült a sajtóból, hogy a baloldali és liberális politikai pártok által támogatott Kész Zoltán „független” országgyűlési képviselő a tiltott önkényuralmi jelkép sarló-kalapáccsal élcelődött a közösségi médiában.

Emlékeztetjük Kész urat, hogy a sarló-kalapácsos kommunista diktatúrának világszerte 100 millió halálos áldozata volt, csak Magyarországon milliókat fosztottak meg életüktől, szabadságuktól, vagyonuktól és az emberhez méltó élettől.

Bajtársi közösségünk ezúton is felszólítja Kész Zoltánt, hogy távozzon a közéletből, álláspontunk szerint ugyanis méltatlanná vált Veszprém város és térsége képviseletére.

Veszprémben a várbörtön udvarán 1967.február 17-én végezték ki a sarló-kalapácsos kádári diktatúra utolsó politikai elítéltjét a 31 esztendős, 2 gyermekes Hamusics János bányász robbantómestert. Kész Zoltán közízlést sértő cselekedetével az ő emlékét is lábbal tiporta, nincs helye a magyar politikai életben!

A közleményt megfogalmazó Pintér Kornél országos elnök korábban a Pesti Srácoknak nyilatkozva azt mondta:

Veszprémben, Brusznyai Árpád és Hamosics János mártíromságának színhelyén nem lehet erkölcsileg egy olyan ember országgyűlési képviselő, még jelölt sem, nemhogy megválasztott képviselő, aki sarló-kalapáccsal viccelődik és ezzel százezrek emlékét és érzékenységét sérti meg.

Nem ők az egyetlen, akik lemondásra szólították fel a politikust: Menczer Erzsébet a Szovjetunióban Volt Magyar Politikai Rabok és Kényszermunkások Szervezetének (Szórakész) elnökeként szólalt fel Kész Zoltán teljesen elfogadhatatlan tette ellen.

Én egy olyan szervezet vezetője vagyok, amelynek tagjai vagy az ő családtagjaik bizony megjárták a Gulág rabtelepeit, és mindannyian mélységesen fel vagyunk háborodva, hogy valaki a XXI. században – még ha brahiból is – tiltott önkényuralmi jelképeket lerajzol, használ, fölrak a Facebookra. Nem is értem, mi mozog egy ilyen embernek a fejében. Azt értem, hogy van egy kettős mérce: hiszen ha nyilas keresztet rajzolt volna, vagy Dávid csillagot, akkor már elég sokan ordibálnának ebben az országban, de a sarló-kalapács hiába tiltott önkényuralmi jelkép, azt ma bátran egy országgyűlési képviselő lerajzolhatja és hirdetheti az interneten nagyközönség előtt, mert teljesen normálisnak és humorosnak tartja.

Hozzátette:

Mit várunk el a Nyugattól, ha magyar országgyűlési képviselő erre vetemedik? És attól, hogy letörli a Facebookról, miután szóvá tették neki, még nem tudja meg nem történtté nyilvánítani. Ha le akarjuk dönteni a kettős mércét Magyarországon, akkor nem csak a horogkereszt vagy az SS-jel tiltott önkényuralmi jelkép, amelyre vonatkozó jogszabály szankcióit betartatjuk, hanem a sarló-kalapács is ilyen.

vehir.hu
további cikkek
Talpra Magyar Péter, hív a haza! Talpra Magyar Péter, hív a haza! Mivel a rendszer megdőlt péntek délután három órakor az Andrássy úton, ahol egy nagyobb pedagógustüntetésnyi ember gyűlt össze – majd sétált tovább egy része Karácsony "Gelgőre" - a belbudai Petőfi-imitátor zászlóbontásán, ezért ez már nem is publicisztika, csupán egy lábjegyzet Magyar Péter bestseller életművén.   2024. március 18. 14:59 Szentkirályi Alexandrát javasolja a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének a budapesti Fidesz Szentkirályi Alexandrát javasolja a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének a budapesti Fidesz Szentkirályi Alexandrát javasolja a Fidesz-KDNP szövetség főpolgármester-jelöltjének a Fidesz budapesti választmánya egyhangú döntéssel - közölte a budapesti Fidesz a közösségi oldalán. 2024. március 14. 18:47 Egyszerre bomlik szét és áll össze újra a baloldal Veszprémben, pont 100 nappal a választás előtt választás 2024 Egyszerre bomlik szét és áll össze újra a baloldal Veszprémben, pont 100 nappal a választás előtt Az önkormányzati közgyűlésben éppen feloszlott az egyik ellenzéki frakció, miközben egy másik összeállt. A városháza falain kívül pedig még nagyobb az átrendeződés a megosztott baloldalon. A kérdés már csak az, hogy a régi, vagy az újszerű formáció bír nagyobb erővel? Száz nappal a választás előtt jobb- és baloldalon is felsorakoztak a csapatok, egyetértés pedig úgy tűnik, hogy csak egy dologban van. 2024. március 1. 13:30 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben választás 2024 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben Porga Gyula negyedik alkalommal is megméretteti magát a polgármesterségért, a következő önkormányzati ciklusra pedig konkrét stratégiája is van a Veszprémet 2010 óta irányító városvezetőnek. A hivatalos bejelentésre szerda délután került sor, amikor a Fidesz-KDNP pártszövetség beelőzve az összes ellenzéki csoportosulást, megnevezte azt a tizenkét képviselő-jelöltet is, akik az egyéni körzetekben indulnak majd. A jelöltek közt több új név is szerepel, néhányan viszont az eddigi képviselőtestületből befejezik az ilyen jellegű politizálást. 2024. február 28. 16:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.