2018. július 19., csütörtök
Emília névnap

Emlékezés és előre tekintés – az új évet köszöntötték a Megyeházán

Állófogadással köszöntötte az újévet a Veszprém Megyei Önkormányzat pénteken.

A Megyeháza Szent István termében megrendezett állófogadáson Polgárdi Sándor evangélikus esperes mondott beszédet.

A lelkész megemlékezett az év végén elhunyt hétszeres világbajnok, olimpiai bronzérmes vívóról, Szalay Gyöngyiről. Aktív szereplője volt a megyei és a tapolcai közéletnek: a városban önkormányzati képviselőként majd alpolgármesterként, illetve a Veszprém megyei Közgyűlés tagjaként segítette a térség fejlődését.

„Mérhetetlen veszteség érte Veszprém megyét, a haza sportéletét. Szegényebbek lettünk egy kitűnő versenyzővel, egy fáradhatatlan szakemberrel, egy páratlan egyéniséggel, melegszívű baráttal” – fogalmazott Polgárdi.

Felhívta a figyelmet az előttünk álló esztendőre is, ami a családok éve lesz Magyarországon. „A család a társadalom legkisebb alapsejtje. A családból indulunk nap mint nap munkába, a hivatásunk szerinti szolgálati területre. (…) A szülőknek az a feladata, hogy védjék és oltalmazzák a gyermekeket, biztosítva jólétüket. Úgy kell nevelni gyermekeinket, hogy megismerjék Istent és szeressék embertársaikat; a gyermekeknek pedig szükségük van arra, hogy tiszteljék szüleiket.”

Az esperes bölcsességet kívánt mindenkinek, hogy tudásunkat értékteremtésre hasznosíthassuk, és gazdagíthassuk általa környezetünket, otthonunkat, hazánkat.