2018. július 19., csütörtök
Emília névnap

Az ember, akinél mindig karácsony van

Andy Park 24 éve úgy döntött, hogy jól akarja érezni magát, - és ezért mindent meg is tesz.

Él Angliában egy 54 éves úriember, akit csak úgy emlegetnek: Mr. Christmas.

Karácsony úr - polgári nevén Andy Park- 1993-ban döntött úgy, hogy nem vet véget az ünnepi időszaknak. Sőt! A karácsonyt egész évre kiterjeszti. Hovatovább, azóta az egész élete CSAK ERRŐL SZÓL!

Egy tortácskát? - Fotó: Rowan Griffiths / Mirrorpix

Elmondása szerint annyira szereti az ünnepet, hogy nem tud leszokni róla. Mindent imád, ami ezzel kapcsolatos. Annyira, hogy 24 éve csupán két hétig bírt leállni vele. Akkor nagyon hiányzott neki, és visszaszokott.

De hogy mégis mit csinál? Nos, a napja úgy kezdődik, hogy reggelire becsippant néhány darab gyümölcstortácskát és egy pulykás szendvicset. Fél tizenkettőkor félbehagyja villanyszerelői munkáját, hogy hozzálásson az ünnepi pulyka megsütéséhez. Pontban három órakor, kezében egy pohár sherryvel, megnézi Erzsébet királynőnek a brit Nemzetközösséghez intézett ünnepi köszöntőjét – videofelvételről. Az ünnepi vacsorára megeszi a pulykát kelbimbóval, sültkrumplival és borsópürével, mellé pedig megint sherryt iszik, amit borral és pezsgővel kísér le.

Az ajándékokat minden este - amelyeket saját magának vesz- pontban este 8 órakor helyezi a feldíszített fa alá. Másnap reggel pedig kibontja ezeket. Az eddigi ajándékai közül egy Mercedesnek örült eddig a legjobban. Ki tudja mit hoz a holnap?! Park képeslapokat is küld, természetesen saját magának. Sajnos senki nem ünnepel vele, ám állítólag voltak követői, akik hamar feladták.

Az Express tavaly egy kis adathalmazt is összeszedett, hogy számszerüsítse, mennyit is költött 2016-ig:

  • 800 000 fontot költött ajándékokra
  • 650 000 fontot élelmiszerekre
  • 109 000 fontot pezsgőre
  • 80 000 fontot kekszre
  • 7000 fontot fára
  • díszekre pedig 35 000 fontot

A helyzet amúgy amennyire bolondul néz ki, olyan is. Karácsonybácsinak ugyanis egy időben vissza kellett fogni a pulykákkal és süteményekkel megtűzdelt falatozásaiból, annyira elhízott: 120 kiló lett. Elmondása szerint azonban még ekkor is boldog volt.

Egy tortácskát? - Fotó: Rowan Griffiths / Mirrorpix

Ha úgy nézzük, igaza van. Coelhoi értelemben rájött arra, nem várhatja el másoktól, hogy boldoggá tegyék, ezért önmaga kezdett el munkálkodni rajta. Igaz, van némi kétség afelől, hogy nem unta ezt még meg, és valóban tényleg jól érzi-e magát. Már csak azért is, mert bevallotta, nők terén nem túl sikeres, ám elmondása szerint bízik benne, hogy valahol várja őt Ms. Christmas. Úgy legyen!

Forrás: 1, 2, 3