2018. május 21., hétfő
Konstantin névnap

Pro Meritis díjat kapott Kálomista Gábor

Kitüntetését szombaton vette át Porga Gyula polgármestertől a Veszprém Arénában.

A Pro Meritis díjjal azon személyeket tüntetik ki, akik tevékenységükkel Veszprém anyagi, szellemi és művészeti életét gazdagítják.

Kálomista Gábor kitüntetését szombaton vette át Porga Gyula polgármestertől a Veszprém ArénábanKálomista Gábor kitüntetését szombaton vette át Porga Gyula polgármestertől a Veszprém Arénában

Kálomista Gábor kötődése a Veszprém férfi kézilabda csapatához körülbelül harminc évvel ezelőttre nyúlik vissza. Az 1992-es Milbertshofen elleni KEK-döntőn szurkolóként segítette hozzá a csapatot az értékes győzelemhez. Aktív tevékenységével nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Veszprém kézilabdacsapata a ma jegyzett egyik legértékesebb sportmárka hazánkban. 2012-ben választották meg a klub társelnökének. A klub élén töltött csaknem hat év alatt a Veszprém férfi kézilabda csapatának útja a legnagyobb európai kiscsapat státuszából a legszűkebb világelitbe vezetett. Irányítása alatt több kivételes tehetségű, a sikerekhez nagymértékben hozzájáruló játékos igazolása valósult meg, így teremtve meg az erős lábakon álló, korrekt, családias hangulatú, egymásért küzdő csapatot, melyre méltán lehet büszke Veszprém városa- állt laudációjában.

Kálomista Gáborral korábban az Ecoport magazin készített egy nagyobb hangvételű interjút:

Ecoport - Csapatnak lenni kell!

A játékosokat ugyanúgy megviselte a vereség, mint engem, sokan eljöttek hozzám, és meghatározó csapattagok azt mondták nekem, hogy nem tehetem ezt, mert miattam is vannak itt, én hoztam őket ide, és ha lemondok, akkor ők sem csinálják tovább.