2018. május 21., hétfő
Konstantin névnap

Lépésről lépésre megoldódnak a Dózsaváros problémái

Kisebb, illetve egy-egy visszatérő probléma időnként felmerül a dózsavárosiak életében, de a közösség alapvetően elégedett a városrész helyzetével – tájékoztatott Hegedűs Barbara önkormányzati képviselő a Dózsavárosi Tanács aktuális ülését követően.

A tanács csütörtökön tartotta november végi hagyományos ülését, ahol a városrészi nevelő intézmények és a civil szervezetek, a polgárőrség és a nyugdíjas klub képviselői tájékoztatást kaptak az elmúlt év megvalósult és folyamatban lévő fejlesztéseiről, illetve beszámolhattak további igényeikről még a 2018-as költségvetés tervezése előtt.

Hegedűs Barbara, a városrész önkormányzati képviselője az aktuális programok és tevékenységek kapcsán elmondta: jelenleg is zajlik az orvosi rendelő épületének felújítása, mely a tervek szerint januárban fejeződik be. Folyamatban van a Jázmin utca járdájának javítása is, a Csererdőben pedig már megújult egy nagyobb útszakasz. A remények szerint a jövő évi költségvetésből már a Nagytó utca renoválására is jut forrás, és sikerül megoldást találni a megnövekedett forgalom szabályozására, ami régóta nehezíti a helyi bölcsőde, óvoda és iskola életét.

Kérésként felmerült a buszjáratok közlekedésének átszervezése is, ezzel kapcsolatban Hegedűs Barbara ígéretet tett az igény továbbítására a VKSZ felé, amely az új koncepció szerint átvenné a tömegközlekedés működtetését, bár ennek részletei még kialakulóban vannak.

A tanács ülésén emellett szóba került még a közeledő karácsony, amelyet már egy új Betlehemmel ünnepelhetnek a városrésziek. A baráti kör kezdeményezésére elkészült Betlehem felállítását Hegedűs Barbara és Halmay György képviselők egyaránt támogatták képviselői keretükből, de az itt lévő cégek és civil szervezetek is gyűjtöttek a régóta vágyott újdonságra.

Hegedűs Barbara meglátása szerint a városrésziek egyébként alapvetően elégedettek a Dózsaváros helyzetével, amit az is jelez, hogy egyre kevesebb észrevétel érkezik. Kisebb-nagyobb, évek óta fennálló panaszok persze akadnak, de ezek gyakran nem az önkormányzat hatáskörébe tartoznak: ilyen például a hulladékudvarok helyzete és az iskola felújítása is. A városvezetés ugyanakkor azon dolgozik, hogy a nagyobb volumenű problémákat minél hamarabb megoldják, lépésről lépésre ez sikerül is. A következő ilyen lépés a közösségi ház megújítása lehet, amelyet remélhetőleg még ebben a ciklusban sikerül véghezvinni a költségvetésből.