2018. május 21., hétfő
Konstantin névnap

10 éve mutatnak példát a mozgássérültek

Fennállásának tizedik évfordulóját ünnepelte a veszprémi Mozgássérültek Aktív Egyesülete szombat délután az Agórában. Porga Gyula polgármester szerint a közösség példát mutat, és erőt ad az embereknek.

A Mozgássérültek Aktív Egyesülete 2007-ben, a Március 15-e utcai könyvtárban alakult meg azzal a céllal, hogy a mozgásukban korlátozott személyeknek programokat szervezzen, segítséget nyújtson, és elősegítse a társadalmi integrációt. Tagjai főleg mozgássérültek, de szép számmal vannak segítő,- és pártoló tagok is.

Az egyesület tíz éves fennállása alatt részint olyan jellegű tevékenységeket szervezett, amelyekből a súlyos mozgássérültek eddig kimaradtak. Színházba, sportolni és kirándulni vitték a tagokat, de számos alkalommal vettek részt érzékenyítő,- és esélyórákon intézményekben, iskolákban. Eddig 6000 diákot értek el 125 alkalommal 50 intézményben- mondta az Agórában tartott születésnapi rendezvény megnyitóján Mesterházy Zsolt, az egyesület elnöke.

Mesterházy ZsoltMesterházy Zsolt

Tíz évet ünnepelni fontos pillanat, főleg akkor, ha egy ilyen gazdag és programokkal teli tíz évet kell ünnepelni, amely nem csak a nevében, hanem tevékenységében is aktív, hisz a programszervezés mellett az önkormányzattal számos projektben működünk együtt - emelte ünnepi köszöntőjében Porga Gyula polgármester, aki szerint a Mozgássérültek Aktív Egyesülete amellett, hogy egy közösséget is erősít, példává vált a városban, hiszen sokaknak ad reményt vagy bíztatást a mindennapok során.

Porga GyulaPorga Gyula

2017-ben a Rolling Country Kerekesszékes Tánccsoport is jubileumot ünnepelt, 5 éve alakultak. Az ő műsoruk mellett az Írisz kisegyüttes is közreműködött az ünnepségen, amelyen a jelenlegi tagok mellett az együttműködő partnerek és támogatók is részt vettek.

az írisz kisegyüttesaz írisz kisegyüttes

A Mozgássérültek Aktív Egyesülete munkáját a MEOSZ (Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége) is elismeri, a jubileumi rendezvényen 9 kitüntetést adtak át a tagoknak. Az egyesület saját oklevéllel azokat ismerte el, akik munkájukkal sokat tettek a közösségért.