2018. július 17., kedd
Endre, Elek névnap

Politikai szélkakasok támogatják Kész Zoltánt Veszprémben

  • politika
  • 2017.10.21
    12:21
  • Pesti Srácok
A minap írta meg a 168 Óra, hogy Kész Zoltán álfüggetlen képviselőt támogatják a tavaszi országgyűlési választásokon Veszprém korábbi vezetői. A díszes névsor – Debreczenyi János, Kuti Csaba, vagy épp a volt SZDSZ-es Dióssy László – kapcsán egyvalami azonnal eszünkbe jutott: politikai kalandorok álltak be Kész mögé

„Kész Zoltán független veszprémi országgyűlési képviselőt támogatják a közelgő választási kampányban a város korábbi vezetői és a megyei közgyűlés egykori elnökei” – írta meg a napokban a 168 Óra. A támogatói levél aláírói szerint Kész újraindítása a helyi többség akarata, a megye 1-es számú választókerületében egyértelműen ő a legerősebb jelölt. A levelet Debreczenyi János és Dióssy László korábbi polgármester, Maróti Rezső, a város utolsó tanácselnöke, valamint Kuti Csaba és Zongor Gábor egykori megyei közgyűlési elnök jegyzi. Mivel már csak bő fél év van a választásokig, és a mai napig egyetlen egy párt nem állt föl Kész mögé, hiába kínálta magát ezüst tálcán gyakorlatilag mindenkinek, aki kormányváltást akar, nyilván itt volt az ideje valamit domborítani- írja a Pesti Srácok.

POLITIKAI KALANDOROK AZ MSZMP-TŐL AZ SZDSZ-IG

Annak ellenére, hogy Kész Zoltán eddig a DK és az MSZP támogatását is magáénak tudta, ezen két párt mai meghatározó veszprémi szereplőinek aláírása bizony nincs ott a listán. Talán felismerték, hogy ha megint beállnak Kész mögé, azzal csak elismerik, hogy annyira törpe párttá töpörödtek, és annyira erőtlenné váltak, hogy a Dunántúl jelentős választókerületében még csak önálló jelöltre sem futja. Nos, nézzük a maradékot … Kik is az aláírók: Debreczenyi János már majdnem minden pártnak a színeiben elindult a korábbi választásokon. Elég furcsa, hogy most egy „csapatban” tetszeleg a két bukott polgármester, akik egymást követték a bársonyszékben. Dióssyt, az SZDSZ harcosát éppen Debreczenyi ütötte ki anno a polgármesteri székből. Aztán ott van Kuti Csaba – a Veszprém Megyei Közgyűlés volt elnöke, aki a Dávid Ibolya-féle MDF megyei meghatározó alakjaként elnöki székének megtartása érdekében képes volt pártját és jobboldalt elárulva összeszövetkezni a szocialistákkal. A lista két éke Zongor Gábor és Maróti Rezső, a két egykori MSZMP-tag. Maróti például a város utolsó tanácselnöke volt. A szélkakasok csoportképére tökéletesen illik Kész Zoltán, aki a Fidelitasban kezdett politizálni, majd amikor úgy látta, ott nem terem neki elég babér, átállt a túloldalra.

A BUKOTT POLITIKUSOK KÖZLEMÉNYE ANNYIRA HITELES, AMENNYIRE A SZEMÉLYÜK

Azt írják, Kész folyamatosan járja a térséget, a településeket, miközben a közösségi portál tanúsága szerint ideje jelentős részét az Egyesület Államokban és Kanadában töltötte az elmúlt években. Állítólag kormányzati és pártháttér nélkül is képes segíteni a helyi problémák megoldását, ezzel szemben a valóság az, hogy például Veszprém polgármestere is több ízben szólította már fel, hogy jó lenne, ha az országos politikai acsarkodásban való részvétel helyett a városért és a térségért dolgozna.

A legnagyobb kamu a támogató levél utolsó sora, ami szerint Kész Zoltán mentette volna meg a Georgikon Kart attól, hogy leválasszák a Pannon Egyetemről. Ugyanis az egység mellett a városvezetés, és Fidesz is kiállt, a tárgyalásokat követően pedig egyértelműen kijelentették, hogy nem válik le a kar, de Kész csak tovább folytatta a „csatát”, hiába szólította fél végül már az egyetem rektora is, hogy fejezze be a politikai hangulatkeltést.

Kép: lakihegyradio.hu