2018. július 17., kedd
Endre, Elek névnap

Buddhizmus Nyugaton

Peter Gomez, Láma Ole Nydahl által felkért Gyémánt út buddhista tanító előadása a Hangvillában. 2017. november 20. 19 óra.

A buddhizmus 2500 éve keletkezett Indiában, és kifejezésmódja mindig is változott, hogy megfeleljen az emberek igényeinek, amikor újabb országba ért. Az indiaik és a tibetiek nagyon különbözőek, és hasonlóan a mi nyugati világunkban sem fejlődne igazán a buddhizmus, ha nagyon egzotikus és idegen lenne számunkra. Ahogy a tudat természetéről szóló legmagasabb tanítások olyanok, mint a gyémánt, áttetszőek és elpusztíthatatlanok, úgy vissza is tükrözik annak a társadalomnak a színét, melyekhez eljut. Ma a buddhizmus igyekszik felvenni egy olyan stílust, amely sokkal inkább megfelel a nyugat mûvelt és független tudata számára. Ez nem azt jelenti, hogy bármi újat kitalálunk vagy hozzáadunk a tanításokhoz. Mivel 84 000 tanításból válogathatunk, ez nem szükséges.

A meghívott Gyémánt út buddhista tanító, Peter Gomez. 1975-ben született, és 1988-ban találkozott Láma Ole Nydahllal, akinek kérésére 2003 óta tanít a buddhizmusról világszerte. 2000 óta a spanyolországi elvonulási helyen, a Málaga melletti Karma Guenben él.

Peter Gomez

Az előadást a veszprémi Gyémánt út buddhista központ szervezi, melyet Láma Ole és felesége, Hannah Nydahl alapított 1991-ben, a 16. Karmapa megbízásából.

Belépő: 1000 Ft

Jegyek személyesen a Hangvillában, és online is kaphatók az alábbi linken: http://www.hangvilla.com/Programjaink/Buddhizmus-Nyugaton

Infó: veszprem@buddhizmusma.hu