2018. június 18., hétfő
Levente névnap

A kézilabdacsapat is a rászoruló veszprémi család mellé állt

Szeptemberben fogtak össze Barcelonában és Veszprémben, hogy segítsenek a négy gyermekét egyedül nevelő édesanyának. Most Nagy Lászlóék is csatlakoztak a kezdeményezéshez.

Szeptemberben fogott össze egy magyarok által üzemeltetett barcelonai étterem, a Zonta klub, a Mák Dóri-Divatbemutató kicsit másképp alapítvány és a veszprémi önkormányzat részéről Ovádi Péter képviselő, hogy egy dedikált FC Barcelona mez elárverezésével segítsenek a gyermekeit egyedül nevelő Ildikónak.

A szociális gondozó végzettségű Ildikó két és fél éves kislányát valamint két középiskolás korú fiúgyermekét egyedül neveli, felnőtt lánya már nem él velük. Egyszerű albérletben laknak magas albérleti és rezsiköltséggel. Az édesanya mindent megtesz gyermekeiért, fiai szakmát tanulnak. Pénzügyi nehézségei ellenére rendszeresen fizeti a közüzemi díjakat, nincs elmaradása, lakása tiszta, rendezett, mindent megtett annak érdekében, hogy munkához jusson, jelenleg egy nagy kereskedelmi cégnél dolgozik minimálbérért, pillanatnyilag próbaidőn. Eddig a család bevétele a családi pótlékból és még a fél évig járó GYES-ből, valamint a gyerektartási díjból állt. Ennek kétharmadát költötték lakhatásra, és ha marad a jelenlegi helyzet, annak 40%-át fogja elvinni az albérlet. Elsősorban állandó és megfelelő lakhelyre, és biztos munkahelyre lenne szükségük.

Ovádi Péter és a válogatottságot nemrég lemondó Nagy László csütörtök délelőtt jelentették be, a Telekom Veszprém is elvi támogatását adja a gyűjtéshez. Elmondása szerint a veszprémi kézilabdást személyes okok is motiválják, hiszen korábban számos évet töltött el játékosként a katalán fővárosban.

ovádi péter és nagy lászló a csütörtöki sajtótájékoztatón a veszprém arénábanovádi péter és nagy lászló a csütörtöki sajtótájékoztatón a veszprém arénában

Elmondta, csapatuk számos jótékonysági ügy mellett áll ki büszkén, ez alól a mostani sem kívétel.

Ovádi Péter szerint biztosan jó helyre kerül a pénz, majd emlékeztetett: a család támogatásának két módja van. Lehetőség van utalni a Mák Dóri-Divatbemutató kicsit másképp alapítványnak, és lehet a Vatera aukciós oldalon is licitálni. Az utóbbira október 14-től október 26-ig van lehetőség.

A kezdeményezésről a szeptemberi sajtóesemény után írtunk részletesebben. Itt a felajánlott mezről is részletesebben lehet olvasni:

Példátlan összefogás egy veszprémi családért - vehir.hu

Egy magyarok által üzemeltetett barcelonai étterem szervez jótékonysági árverést egy rászoruló veszprémi anya és gyermekei részére.