Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
11°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
11°C

A kézilabdacsapat is a rászoruló veszprémi család mellé állt

2017. október 12. 6:00
Szeptemberben fogtak össze Barcelonában és Veszprémben, hogy segítsenek a négy gyermekét egyedül nevelő édesanyának. Most Nagy Lászlóék is csatlakoztak a kezdeményezéshez.

Szeptemberben fogott össze egy magyarok által üzemeltetett barcelonai étterem, a Zonta klub, a Mák Dóri-Divatbemutató kicsit másképp alapítvány és a veszprémi önkormányzat részéről Ovádi Péter képviselő, hogy egy dedikált FC Barcelona mez elárverezésével segítsenek a gyermekeit egyedül nevelő Ildikónak.

A szociális gondozó végzettségű Ildikó két és fél éves kislányát valamint két középiskolás korú fiúgyermekét egyedül neveli, felnőtt lánya már nem él velük. Egyszerű albérletben laknak magas albérleti és rezsiköltséggel. Az édesanya mindent megtesz gyermekeiért, fiai szakmát tanulnak. Pénzügyi nehézségei ellenére rendszeresen fizeti a közüzemi díjakat, nincs elmaradása, lakása tiszta, rendezett, mindent megtett annak érdekében, hogy munkához jusson, jelenleg egy nagy kereskedelmi cégnél dolgozik minimálbérért, pillanatnyilag próbaidőn. Eddig a család bevétele a családi pótlékból és még a fél évig járó GYES-ből, valamint a gyerektartási díjból állt. Ennek kétharmadát költötték lakhatásra, és ha marad a jelenlegi helyzet, annak 40%-át fogja elvinni az albérlet. Elsősorban állandó és megfelelő lakhelyre, és biztos munkahelyre lenne szükségük.

Ovádi Péter és a válogatottságot nemrég lemondó Nagy László csütörtök délelőtt jelentették be, a Telekom Veszprém is elvi támogatását adja a gyűjtéshez. Elmondása szerint a veszprémi kézilabdást személyes okok is motiválják, hiszen korábban számos évet töltött el játékosként a katalán fővárosban.

ovádi péter és nagy lászló a csütörtöki sajtótájékoztatón a veszprém arénábanovádi péter és nagy lászló a csütörtöki sajtótájékoztatón a veszprém arénában

Elmondta, csapatuk számos jótékonysági ügy mellett áll ki büszkén, ez alól a mostani sem kívétel.

Ovádi Péter szerint biztosan jó helyre kerül a pénz, majd emlékeztetett: a család támogatásának két módja van. Lehetőség van utalni a Mák Dóri-Divatbemutató kicsit másképp alapítványnak, és lehet a Vatera aukciós oldalon is licitálni. Az utóbbira október 14-től október 26-ig van lehetőség.

A kezdeményezésről a szeptemberi sajtóesemény után írtunk részletesebben. Itt a felajánlott mezről is részletesebben lehet olvasni:

Példátlan összefogás egy veszprémi családért - vehir.hu

Egy magyarok által üzemeltetett barcelonai étterem szervez jótékonysági árverést egy rászoruló veszprémi anya és gyermekei részére.

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
Porga Gyula pár óra alatt összegyűjtötte az ajánlásokat Porga Gyula pár óra alatt összegyűjtötte az ajánlásokat Nem sokkal szombat déli tizenkettő óra után Porga Gyula polgármester a Facebookon bejelentette, hogy össze is gyűjtötte a választási induláshoz szükséges aláírást. ma 13:12 Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés választás 2024 Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz. ma 8:46 Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. tegnap 11:49 1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. tegnap 22:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.