2018. június 18., hétfő
Levente névnap

Paktum a munkaerő-piacért

963 millió forint uniós támogatásból működik a veszprémi önkormányzat, a megyei Kormányhivatal és a Nagycsaládosok Balatonalmádi Egyesülete által életre hívott, a foglalkoztatást támogató projekt.

Az együttműködés célja a gazdaságélénkítés. Míg tíz éve a legnagyobb problémát a munkanélküliség jelentette, ma már a gazdasági fejlődés legnagyobb akadálya a munkaerő hiánya, ezzel a problémával a Veszprémben működő vállalkozások 80 százaléka küzd. A munkaerő-piaci lehetőségek szűkösek, az együttműködő felek célja éppen ezért az, hogy közelebb hozzák egymáshoz a munkáltatókat és a munkavállalókat – akár úg yis, hogy képzések révén új, piacképes tudással és készségekkel vértezik fel a leendő alkalmazottakat.

CNC-gépkezelőből van a legnagyobb hiány Veszprémben (fotó: monkeybusinessimages/iStock/Getty Images)CNC-gépkezelőből van a legnagyobb hiány Veszprémben (fotó: monkeybusinessimages/iStock/Getty Images)

A projekt négy éve alatt 659 főt vonnak be, 288 főt állítanak munkába és 150 főt képeznek a járásban.

A projekt keretein belül létrehozott paktumirodában (Szeglethy u. 7. / www.veszpremipaktum.hu) mind a munkavállalóknak, mind a munkáltatóknak nyújtanak szolgáltatásokat. A Kormányhivatal együttműködése révén különféle támogatásokat vehetnek igénybe a foglalkoztatók, akiknek a vállalkozások fejlesztésében, márkaépítésben, rugalmas foglalkoztatási formák bevezetésében is segítenek.

A paktumról Ferenczy Gábor (Pro Veszprém NKft), Porga Gyula polgármester és Benedek Anna (Nagycsaládosok Balatonalmádi Egyesülete) tartott sajtótájékoztatót keddenA paktumról Ferenczy Gábor (Pro Veszprém NKft), Porga Gyula polgármester és Benedek Anna (Nagycsaládosok Balatonalmádi Egyesülete) tartott sajtótájékoztatót kedden

A munkavállalók számára információval, mentori programmal, pályaválasztási tanácsadással, egyéni álláskeresési tanácsadással és képzésekkel igyekeznek megkönnyíteni az elhelyezkedést.