Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Díjat kaptak a védelmünkért legtöbbet dolgozók

2017. október 9. 13:19
Átadták a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság által alapított emlékplaketteket hétfő délelőtt a Megyeházán. A díjakat azok kapták, akik kiemelkedő szerepet játszanak a megye lakosainak védelmében, a megye állampolgárainak védelmi igazgatási felkészítésében, a rendvédelmi feladatok ellátásában, és helyt állnak krízishelyzetekben.

Az elismerés adományozására a Megyei Védelmi Bizottság tagjai, állandó meghívottjai, a helyi védelmi bizottságok elnökei, valamint a Veszprém megyei települések polgármesterei tehettek javaslatot szeptember 15-ig.

Takács Szabolcs, a védelmi bizottság elnöke hangsúlyozta: a díjat azok kaphatják, akik a napi munkavégzésen és kötelezettségeiken túl többletmunkát vállalnak, valamint elhivatottság jellemzi őket a védelem biztosításában és a rend fenntartásában.

Takács Szabolcs, a védelmi bizottság elnökeTakács Szabolcs, a védelmi bizottság elnöke

A díjazottak között szerepel Fekete Istvánné, a Veszprém Megyei Vöröskereszt területi vezetője, megyei katasztrófavédelmi referens. Fekete Istvánné 2013 áprilisa óta tölti be jelenlegi beosztását. A Bakony Mentőcsoport megalapítása óta alegységvezetőként végez munkát a szervezetben, a nemzeti minősítő gyakorlat, az éves ismétlő gyakorlatok és a megyei védelmi bizottság által szervezett gyakorlatok során az egészségügyi, a pszichoszociális és a logisztikai alegység felkészítését koordinálja. 2013 tavaszán szervezte és segítette a márciusi hóvihar által sújtott várpalotai járást. 2015 őszén az egész Európát nagy kihívás elé állító migránshelyzet kezelésében nyújtott kiemelkedő munkát. Megbízhatóságára, szakmai munkájára, elhivatottságára nemcsak a Vöröskereszt, hanem a megye lakossága is mindig számíthat.

Fekete Istvánné, díjazott, a Veszprém Megyei Vöröskereszt területi vezetőjeFekete Istvánné, díjazott, a Veszprém Megyei Vöröskereszt területi vezetője

Zékány József, rendőr alezredes, a várpalotai rendőrkapitányság rendészeti osztályvezetője is díjban részesült. Osztályvezető feladatai mellett 2009 decembere óta védelmi megbízotti munkája keretében koordinálja a lakosságot, illetve környezetet veszélyeztető káros anyagok kiszabadulásának veszélyével járó balesetek esetén tevékenykedik, a Várpalotán lévő külső ipari üzemekre külön figyelmet áldoz, a helyi védelmi bizottság felkészülését segíti. Várpalotán a közelmúltban több ipari üzemi baleset történt, melynek során a rendőri erők helyszíni irányításával hatékonyan segítette a mentésben és a kárelhárításban részt vevő katasztrófavédelmi egységek tevékenységét, ezzel támogatva a lakosságra, illetve a környezetre súlyos károkkal járó következmények kialakulásának megakadályozását.

Zékány József, rendőr alezredes díjaZékány József, rendőr alezredes díja

Horváth András, tűzoltó alezredes, a Badacsonyi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság tapolcai katasztrófavédelmi megbízottja is díjat vehetett át. Horváth András 2000 augusztusában kezdte meg hivatásos szolgálatát a katasztrófavédelemnél. Munkavégzése során folyamatosan segíti a tapolcai járási bizottság munkáját. Aktívan részt vesz a védelmi bizottság ülésein. Időjárás okozta rendkívüli helyzetekben, illetve a vörösiszap miatti károk felszámolásában is tevékenyen részt vett, a katasztrófaversenyek előkészítésében és lebonyolításában hosszú évek óta komoly munkát végez. Hozzájárult ahhoz, hogy a helyi általános és középiskolás fiatalok kataszrófavédelmi versenyekre való felkészítésével számos kiemelkedő eredményt érhessenek el az országos megmérettetéseken.

DíjazottakDíjazottak

Díjat kapott Ticz Antal Attila, a Balatonfűzfői Polgármesteri Hivatal közbiztonsági referense. Ticz Antal Attila 2000 júliusától a Balatonfűzfői Polgármesteri Hivatal műszaki ügyintézője, lakossági riasztó és tájékoztató társadalmi feladatokat is ellát. 2012-ben közbiztonsági referensi feladatokkal bővült munkaköre. Elősegíti a katasztrófa esetén szükséges védelmi felkészülést, kiemelten kezelve Balatonfűzfő város iparterületének magas kockázatú tényezőit. Veszélyelhárítás esetén közreműködik a polgári védelmi szervezetek szervezésében, a lakossági tájékoztatásban, valamint folyamatosan kapcsolatot tart a hivatásos katasztrófavédelmi szervekkel. Kommunikációs készsége és magas szintű szakmai ismerete révén kiváló munkakapcsolatot alakított ki a katasztrófavédelem helyi és védelmi járási szintű képviselőivel. Sokat dolgozik Balatonfűzfő lakosságának védelméért, biztonságáért.

Tokos Bianka
Domján Attila
további cikkek
Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. ma 11:49 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.