Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nyugdíjasoknak is szabad az egyetem!

2017. október 5. 3:24
Nyugdíjas szabadegyetemi előadássorozat indult a Veszprém Agórában a Laczkó Dezső Pedagógus Nyugdíjas Klub és az Agóra Veszprém Városi Művelődési Központ szervezésében.

Az október hónapban megrendezett, nyolc előadásból álló szabadegyetemi sorozat első előadását kedden rendezték meg, ekkor dr. Domonkos Endre egyetemi docens beszélt a modern kori társadalom környezeti problémáiról. Ma, csütörtökön 15 órától dr. Simon Ákos, a Pannon Egyetem Felnőttképzési Intézetének nyugalmazott igazgatója foglalkozott a klímaváltozással, előadásán részt vett Porga Gyula polgármester is.

A programsorozat jövő kedden, október 10-én folytatódik majd, amikor 15 órától dr. Kugler Gyula, a Bakonykarszt vezérigazgatója tart előadást „A víz a XXI. század olaja” címmel. Csütörtökön, 12-én szintén 15 órától Harhai László, a Bakony VERGA erdőőrzési és vagyonvédelmi osztályának vezetője beszél majd az erdőgazdálkodásról.

Október 17-én, kedden délután háromtól Magyar János építészmérnök-tervező a veszprémi vízimalmokat mutatja be, míg ugyanazon a héten csütörtökön délután Blazsek István, a Péti Nitrogénművek nyugalmazott vezérigazgatója „Földgázból és levegőből műtrágya” címmel prezentál.

A szabadegyetem utolsó hetében, október 24-én, kedden Somlai Szilárd, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park oktatási szakreferense a park növény- és állatvilágába enged bepillantást, míg csütörtökön háromtól Toldi Éva újságíró tart vetített képes oratóriumot a teremtett világról.

Az előadássorozatra 400 forintos áron váltható támogatói jegy.

vehir.hu
további cikkek
Ingyenes európai vonatbérletre pályázhatnak a 18 éves fiatalok Ingyenes európai vonatbérletre pályázhatnak a 18 éves fiatalok Azok a fiatal felnőttek, akik ebben a tanévben töltik be a 18. életévüket, és szeretnék bejárni Európát, kedd déltől két hétig újra regisztrálhatnak az ingyenes, Európa 32 országába érvényes Interrail vonatbérletre - tájékoztatott a MÁV-START. ma 9:11 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra választás 2024 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra Hétfő délelőtt hivatalosan véget ért az a több hónapig tartó politikai egyezkedés, aminek a végén Gerstmár Ferenc LMP-s baloldali önkormányzati képviselő az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért civil összefogáshoz csatlakozott. Ezzel együtt nyilvános lett az a tizenkét fős lista is, amivel elindulnak a júniusi önkormányzati választáson. tegnap 19:20 Irán megtámadta Izraelt, Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanácsot iráni drón- és rakétatámadás Irán megtámadta Izraelt, Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanácsot Iránból több száz drónt indítottak Izrael irányába szombat éjszaka óta. A légitámadások következményeinek értékelésére Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap délutánra összehívta a Védelmi Tanácsot a Karmelita kolostorba. 2024. április 14. 10:36 Gyümölcsöt terem a plébánia kertje Gyümölcsöt terem a plébánia kertje A tényleges szüretre ugyan még várni kell pár évet, de az alapok már adottak hozzá. 2024. április 13. 22:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.