Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

ZOO: Az állatokra és a munkatársakra is jobb körülmények várnak

2017. szeptember 28. 5:30
Két és fél milliárd forintból fejlődik a következő időszakban a Veszprémi Állatkert, és már azt is tudjuk, mire költik ezt az összeget.

Az állatkertnek a Modern Városok Program keretein belül 1 milliárd forintos fejlesztési forrást ígért Veszprémi látogatásakor Orbán Vikor miniszterelnök, amihez további 1,5 milliárd uniós támogatás társul. A kormány által biztosított összegből idén 765 milliót, jövőre pedig 235 milliót használhat fel a zoo.

Az állami forrásból származó egymilliárd forint nagy része az intézmény irodai és logisztikai hátterének fejlesztésére fordítják: 606 millióból gazdasági udvart és operatív központot alakítanak ki, kiváltva ezzel a Fejes-völgy elöregedett irodaépületeit. 113 millióból új oktatóházat építenek a Gulya-dombi bejárat közelében.

A fejlesztések természetesen az állatok életkörülményeit is javítják. Új helyre költözhetnek a dzselada páviánok, akiknek a Majomvilág komplexum mellett alakítanak ki újépületet 163 millióból. Költöznek a tevék, nekik új házat és kifutót hoznak létre 76 millióból az elefántház szomszédságában, de 32 millió forint értékben a régi tevekifutót is felújítják.

Ami az Európai Uniótól kapott forrásokat illeti, abból új bejáratot és élmény-játszóparkot alakítanak ki a Gulya-dombon, megújul a nagymacska-komplexum és a háziállat-bemutatóhely. Rendbe teszik a szavanna kifutó tavát, és a közelbe, a Gulya-dombra, új helyükre költöztetik az oroszlánokat.

A fejlesztésekről természetesen folyamatosan beszámolunk majd.

Schöngrundtner Tamás
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.