Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Pénteken rajtol a mobilitási hét

2017. szeptember 12. 3:00
A környezettudatosság mellett a biztonság is előtérbe kerül az Európai Mobilitási Héten szeptember 15. és 22. között.

Mi az Európai Mobilitási Hét?

Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya, melynek célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. Magyarországon 2016-ban már több mint 200 település vett részt a programokban, amivel hazánk - közel ötven ország versenyében - a harmadik helyen végzett. A kampány egy összeurópai kezdeményezés része, amely kifejezetten az ésszerű közlekedés gazdaságnövelő hatásaira helyezi a hangsúlyt. Az idei év mottója: „Közös út, közös jövő”. Témája: tiszta, közösségi és intelligens mobilitás. - emh.kormany.hu

A programsorozat pénteken egy kiállítással indul: a Városháza aulájában Életünk az utakon címmel a Veszprém Megyei Rendőrfőkapitányság baleseti helyszínelőinek életképeit tekintheti majd meg a közönség.

Előtérben a környezettudatos közlekedésElőtérben a környezettudatos közlekedés

Szombaton szakavatott idegenvezető vezeti körbe az érdeklődőket a belvároson egy gyalogos túra keretében: az Óváros térről induló menet a Várnegyedet járja majd be. Ugyanezen a napon a Veszprémi Egészségfejlesztési Iroda szervezésében nordic walking tanfolyamot is szerveznek.

Vasárnap 9 és 14 óra között rendezik meg a Veszprém szlalom és baleset-megelőzési nyílt napot, ahol motoros és autós szimulátorral, kerékpáros rutinpályával, a már elhíresült „részegszemüveggel” is várják az érdeklődőket. Délután pedig kickbike túrát szerveznek – ez a roller és a bicikli keresztezésével létrehozott közlekedési eszköz.

KickbikeKickbike

Szeptember 19-én, kedden elektromos robogót, illetve egy magyar fejlesztésű töltőhálózatot és szoftvert mutatnak be a Kossuth utcán (eső esetén a Bagolyvári úti parkolóházban). Erre a programra azért is érdemes odafigyelni, mert jövőre ezt a rendszert tesztüzembe is helyezik városunkban. Szeptember 20-án a rendőrség Egy másodpercen múlik az élet című, a biztonságos közlekedést támogató kisfilmjét és előadását mutatják be a Hangvillában és a Városháza Kossuth termében. Szeptember 21-én a Kossuth utcán az első osztályosokra figyelnek majd a rendőrök, a Kreszfeszt elnevezésű programon az ő biztonságos közlekedésre nevelésük a cél.

Remélhetőleg ennél autómentesebb lesz az autómentes napRemélhetőleg ennél autómentesebb lesz az autómentes nap

Az autómentes nap ezúttal is szeptember 22-én lesz – pénteken az ÉNYKK helyi buszjáratain a forgalmi engedély felmutatásával ingyenesen lehet utazni. Ezúttal is lezárják a Wartha Vince utca Stadion parkoló és Stadion utca közötti szakaszát, ahol sportversenyekkel, közlekedésbiztonsági programokkal, valamint a Magyar Honvédség szervezésében katonai akadályversennyel készülnek. Ezúttal is megrendezik a középiskolások számára az Óváros térről a Stadionhoz beérkező futóversenyt, ami kilenc órakor rajtol majd.

A veszprémi programokat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 800 ezer forinttal támogatta.

vehir.hu
további cikkek
Több mint duplájára emelkedett a tanuló bérletesek száma a V-Busznál Több mint duplájára emelkedett a tanuló bérletesek száma a V-Busznál Hatalmas sikert aratott a 350 forintos tanuló bérlet Veszprémben, már az első hónapban több ezer új fiatalt sikerült megnyerni a közösségi közlekedésnek. 2024. március 7. 13:17 A GTA-ban érezte magát a sofőr közélet A GTA-ban érezte magát a sofőr A valószínűleg ittas állapotú férfi a lépcsőn át szeretett volna távozni autójával, ám az érdekes manőver nem sikerült. 2024. március 2. 9:13 Gyorsan és biztonságosan lehet suhanni Nemesvámos és Veszprémfajsz között közlekedés Gyorsan és biztonságosan lehet suhanni Nemesvámos és Veszprémfajsz között Befejeződött a Nemesvámost és Veszprémfajszot összekötő 1,35 km-es útszakasz teljes felújítása, így az utazási élmény mellett a biztonság szempontjából is sokat javult a helyzet. Sőt, Nemesvámoson már egy fix traffipax is figyeli az autósokat. 2024. március 1. 9:24 Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a kutya-országbérlet havonta 1890 forintba fog kerülni, és az érvényességi ideje alatt az egész országban lehet majd vele a kutyákat szállítani. 2024. február 29. 14:05

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.