2018. június 21., csütörtök
Alajos névnap

10 dolog, amit lehet szeretni az őszben

Minden évszaknak megvan a maga szépsége. Az ősznek is, melyet nagyon sokan a búskomorsággal vagy a depresszióval kapcsolnak össze. Hogy mi az a 10 jó dolog, ami nekem eszembe jut az őszről? Íme!

1. A színek

Valljuk be, nincs is szebb annál, mint mikor a fák koronái elkezdenek olyan színekben játszani, mint a vörös, a narancssárga, sárga és bordó. Csak végigsétálsz egy lombos fákkal szegélyezett úton, és máris egy varászlatban érezheted magad.

2. Kényelmes begubózások

Nyáron úgy érezhetted, hogy semmilyen programot nem kellene kihagynod, hiszen meleg van, süt a nap, senki sem akar otthon ülni. Ősszel viszont, amikor már hűvösebb van, bűntudat nélkül gubózhatsz be az ágyadba a kényelmes pulcsidban a kedvenc meleg takaróddal, egy forró itallal a kezedben.

3. Jönnek a borfesztiválok!

Ha ősz, akkor szőlő, ha szőlő akkor bor! Elkezdődnek a szüreti mulatságok, készülnek az új borok! Egy jó bornak, pedig senki sem tud ellenállni!

4. Alma és fahéj

Számomra ez a tökéletes kombináció. Minden benne van, amit az őszben szeretni lehet, és nemcsak az almás pitében érezheted ezeket az ízeket, de már annyiféle illatgyertyát lehet kapni, hogy ha almás-fahéjasat veszel, az egész szobádat belengheti az ősz illata.

5. Búcsú a tikkasztó hőségtől

Végre nem kell megsülnünk, de még nem is fázunk, így szívesen és sok időt tölthetünk a természetben anélkül, hogy a leégéstől, a napszúrástól vagy épp egy kiadós megfázástól kellene tartanunk.

6. Jön a kedvenc sorozatom új évada

A nyár mindenkinek pihenéssel telt, még a filmkészítőknek is a mi bánatunkra. Már alig bírtunk egy helyben maradni, mikor kedvenc sorozatunk utolsó része váratlan fordulattal ért véget. Nyáron, hogy formában tartsuk magunkat persze meg kellett nézni legalább még egyszer az összes részt. De van egy jó hírem! Az ősz beköszöntével a kedvenc sorozataid új részei hamarosan láthatók lesznek. Felkészülni, vigyázz, kész – sorozatokra fel!

7. A kötött pulcsi

Nagy kedvenceim, be kell hogy valljam, mert talán a legkényelmesebb darab a világon. Rengeteg színben fazonban megtalálhatóak és nagyon divatos is. Na meg persze sok mindent eltakar!

8. Jönnek a nagy leárazások

A legnagyobb áruházak készletkisöprést tartanak, így ha esetleg nem volt módod megvenni valamelyik menő designer darabot, most az eredeti árának töredékéért juthatsz hozzá. A jó hír, hogy ezzel egyidőben megjelenik a polcokon az őszi kollekció, így kedvedre vásárolgathatsz, amihez jól jöhetnek majd az október közepén beváltható Glamour-kuponok is például.

9. Nyugodtan tudunk aludni

Ugye, téged is az őrületbe kergetett, amikor a forróságtól vagy a füledbe zümmögő szúnyogoktól egész éjjel csak forgolódtál az ágyadban, és nem tudtál elaludni? Jó hírünk van, ugyanis az ősz beköszöntével ennek végre vége, nem is beszélve arról, hogy az óraátállításnak köszönhetően nyerünk egy plusz órát.

10. Újrakezdés

Az ősz az elengedés évszaka. Vegyél egy nagy levegőt és lépj előre. A természet meghal, de te éledj fel, vágj bele abba, amit mindig is akartál de még nem mertél elkezdeni. Tanulj meg egy új dolgot, kezdj el egy új hobbit, fejleszd magad és engedj el minden rossz berögződést, mert ősz van, új időszámítás veszi kezdetét!