2018. június 20., szerda
Rafael névnap

Most vagyok itt először?

  • Hétvezér
  • 2017.08.14
    03:00
  • fotó: avilagtitkai.com, reincarnationafterdeath.com
A lélekvándorlás vagy reinkarnáció olyan antropológiai nézet, mi szerint az ember lelke halála után bizonyos idő elteltével új testben ismételten megszületik.

A lélekvándorlás témája kimeríthetetlen, sokakat foglalkoztat. Egyesek szerint a Biblia is tele van a reinkarnációról szóló utalásokkal.

Egyes keleti vallások (buddhizmus, hinduizmus, dzsainizmus) szerint az újjászületések sorozata, az ún. szanszára mindaddig folytatódik, amíg az egyre tökéletesebb életek során az egyén meg nem szabadul a karmájától, és el nem éri a nirvána állapotát. Ettől függően vannak, akik már sok megélt életet hagytak maguk mögött, és öreg lelkük van, míg mások kevés életet éltek meg. A karma jelentése tett, cselekedet, törvénye szerint minden tettünk következményekkel jár.

Rengeteg mű született a reinkarnáció témájában. Ismert Bruce Goldberg Előző életek, jövendő életek című műve, illetve Dr. Ian Stevenson Előző életek nyomában című könyve. Az amerikai pszichiáter több mint háromezer gyerek esetével foglalkozott, akik azt állították, illetve bizonyították is, hogy emlékeznek előző életükre. Az egyik ilyen híres eset James Leininger története. A kisfiú kiskorától imádta a repülőket, profi módon el tudta mondani, hogyan kell egy vadászgép tartályát leszedni, és más szabályokat is ismert. A kisfiúnak szörnyű rémálmai jelentkeztek. Az édesanya állította, hogy fia az éjszaka közepén sokszor kiabálva riadt fel, majd amikor felébredt, csak annyit mondott, hogy a repülőgép elégett a tűzben, és a kicsi ember nem tudott kijutni belőle. A szülők reinkarnációs terapeutához fordultak, a terapeuta segítségével egyre több részlet derült ki James korábbi személyazonosságáról. A kisfiú édesapjának elmesélte, hogy egy Natoma nevű hajóról szállt fel a gépe, és emlékezett a másodpilóta nevére, sőt arra is, hogy őt magát Iwo Jimánál ölték meg a japánok, egészen pontosan 1945. március 3-án. Kiderült, a Natoma egy létező, a második világháborúban szolgáló amerikai hadihajó volt, a szülők rátaláltak a pilótára, James R. Houston Jr.-ra, aki 1945. március 3-án, az Iwo Jima-i csatában vesztette életét. Minden bizonnyal ő reinkarnálódott a kicsi Jamesben.

Mi az a reinkarnációs hipnózis és terápia? A hipnózis során a hipnotizált visszalép arra a szintre, ahol a tudattalan nyelve kerül főszerepbe. Korregresszió segítségével kideríthető, hogy mikor blokkoltunk le egy olyan múltbeli, előző életbeli eseménnyel kapcsolatban, ami ma is hatással van ránk. Ennek segítségével megoldódhatnak fóbiák, félelmek, szorongások, és olyan hamis hitrendszerek, amelyek nagyban befolyásolták az egyén életét. A reinkarnációs hipnózis során átélt emlékek jelenvalókká válnak, azt a kliens újra átéli, az elfojtott emlékek felidézésvel, átélésével azok oldódnak.

Az alábbi videón Peter Ramster, ausztráliai hipnoterapeuta kísérlete látható. Négy hölgyön alkalmazott regressziós hipnózist, hogy visszavigye őket előző életük helyszíneire, a hipnózis után pedig bizonyítékokat kerestek az általuk elmondottakra. Helen Pickering előző életében Dr. James-nek hívták, 1807-ben született, és orvosnak tanult a Marischal Főiskolán, Aberdeen-ben. A hipnózis alatt el tudta mondani előző életének helyszíneit, részletesen leírta az épületet, ahol tanult, a könyvtárat, amit ismert. Ellátogatva a helyszínre, felismerte az épületet, és el tudta mondani a változásokat. Jenny Green Dorothy Halman-ként élt Düsseldorf-ban zsidó tinédzserként a náci Németország alatt, a Holokauszt idején.

A témában több film is készült, kiemelkedő az Origins (magyarul A szem tükrében) című 2014-es alkotás, ami a szem történetén keresztül rajzolja meg a reinkarnáció lehetőségét.