Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Csak szabadon!

2017. augusztus 5. 12:25
Zongora, gitár és hegedű járja táncát klasszikus és latin-roma dallamokra az Auer Fesztivál szombati napján. A jelszó: csak semmi kötöttség.

Ritkán adódik meg az a kegy, hogy Frankl Péter zongoravirtuóz Magyarországon, sőt mi több, Veszprémben lépjen fel, így szombati koncertje mindenképpen kuriózumnak számít. A Dohnányi Ernő, Fischer Annie, Vásáry Tamás művészetén nevelkedett zongorista szívesen élteti a klasszikus hagyományokat, játéka mégsem kategorizálható be egy dobozba. Frankl soha nem tartozott semmilyen irányzathoz, a legnagyobb zeneszerzők szerzeményeit játszva is mindig belecsempészi sajátos stílusát az interpretációkba. Nem hiába fogadta el a Yale Egyetem meghívását is, ahol professzorként küzd a zene uniformizálódása ellen.

Frank Péter augusztus 5-én, 19 órakor a Hangvilla nagytermében lép fel a Mendelssohn Kamarazenekarral kiegészülve.

Csak szabadon – lehetne akár ez is Tcha Linberger és a Canarro együttes jelszava. A hegedűn és gitáron is játszó, valamint éneklő, cigányzenész családból érkező Tcha a roma zenei hagyomány mellett éppoly szeretettel merít a magyar népzenéből, de a gypsy swing és a flamenco jegyek is tetten érhetők muzsikájában.

A régi és az új magától értetődő keveredése, a műfajok közötti átjárás jellemzi a Canarro Együttes zenéjét is. Őket hallgatva egyik pillanatban a bohém Montmartre-on érezhetjük magunkat, míg a másikban egy spanyol bárban járjuk a tangót gondolatban. Igazi örömzene, amit játszanak, de persze a kísérletezéstől sem riadnak vissza – Tcha Linbergerrel közös, improvizatív estjükön minden bizonnyal egy kalandos utazásra invitálják majd a közönséget.

A zenészek játékukkal augusztus 5-én, 21 órakor a Megyeháza Szent István termében festik majd meg a veszprémi nyáreste hangulatát.

Bertalan Melinda

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.