Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

100% Zséda

2017. július 17. 4:00
Zsédenyi Adriennt, Zsédát a Veszprém Fest kísérőrendezvényének, a Rozé Rizling Jazz Napok vendégeként hallhattuk pénteken az Óváros téren.

Zséda nem először fordult meg nálunk Veszprémben, ám ez a közönséget nem tántorította el attól, hogy újra meghallgassa a művésznőt, hiszen nem csak az asztaloknál nem volt egy szabad hely sem, de állni is alig lehetett a téren.

A koncert 100%-ban Zséda volt. Feldolgozást alig hallhattunk, szinte csak saját zenével érkezett hozzánk, aminek a közönség nagyon örült, hiszen minden számot vele együtt énekeltek nemcsak a közép és szép korúak, de a fiatalok is.

Soha nem voltam még Zséda-koncerten, de nem szégyellem, én is ismerem a számait, így engem sem ért meglepetés. Nem mondhatom el magamról, hogy „a zene szakértője” vagyok, de akadt olyan, mikor kicsit fura arckifejezéssel álltam a közönség soraiban, mert meglepett a hangzás.

A koncert elejét még távolabbról hallgattuk, és az jutott eszembe – magam elé képzelve Zsédát - , hogy egy kis hölgyben hogy fér meg ekkora hang?!

Felbátorodva a jókedvünktől és a közönség tapsviharától a számok után, közelebb próbáltunk menni a színpadhoz – igen, csak próbáltunk, mert tényleg nagyon sokan voltak – és az addig ért jó élmény, amit a „hang” adott, elszállt. De szerencsére csak egy kis időre, amit a szélnek és a hideg italoknak tudtam be, valamint annak, hogy mindenki hibázhat.

A jókedvünk nekünk is visszatért, még táncra perdültünk – és nem csak a hideg ellenére – egy-két zeneszám erejéig.

A koncert végén úgy éreztük, nincs meg az a katarzis élmény, amire minden koncert végén vágyik az ember, vagyis én mindig arra vágyom az utolsó számot hallgatva, hogy felrobbanjon a színpad. Az első ráadás számnál kicsit mégis „megolvadt a szívemben a jég”.

Még aznap este – és bevallom most is – az egyik a koncerten hallott számok közül szólt a fejemben, így a hatását mégiscsak elérte, ha katarzis élmény nem is született.

Krónusz-Riskó Annamária

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.