2018. április 26., csütörtök
Ervin névnap

Közterület-felügyelők találkoztak

  • közélet
  • 2017.06.06
    12:38
  • Sédinfo
Országos szakmai továbbképzést szervezett a Sédinfo a városrendészeti ( közterület-felügyelői ) állományban szolgálatot teljesítőknek május 31-én és június 1-jén a Veszprém Agórában.

Az évenként (immár 9. alkalommal) megrendezett konferencia segíti az egységes jogértelmezést, az együtt gondolkodást. A szervezést Babják László fogja össze. A szakmai előadásokat a BM, az ORFK rendészeti vezetésben szolgálók, valamint a Nemzetvédelmi Egyetem tanszékvezetői és a VMRFK szakállománya tartotta.

(Fotó: Babják Tamás)(Fotó: Babják Tamás)

Mintegy 29 településről 60 fő jelentkezett a programra, és bemutatkozott a Miskolci Városrendészet, mely a második legnagyobb létszámú és komoly technikai ellátottsággal rendelkezik. Hasonló országos szakmai nap nincs a városrendészeknek a veszprémi szervezésen kívül. Krauzer Ernő rendőr ezredes a BM-től az egységes központi szakmai továbbképzés fontosságát hangsúlyozta, melyre tervek készülnek. A Nemzetvédelmi Egyetemen tanszék működik a magánbiztonsági rendészet területével, mondta el Major Róbert rendőr ezredes, tanszékvezető.

(Fotó: Babják Tamás)(Fotó: Babják Tamás)

Dr. Bartoly Erika a BM osztályvezetője az adatvédelemmel, az adatigényléssel kapcsolatos változásokról tájékoztatta a rendészeket, míg Németh Anita, a VMRFK előadója a szabálysértési törvényben történt változásokat elemezte.

A felügyelőkre mind nagyobb feladat hárul a településeken, a rendőrség mellett ez a szervezet, melynek tagjai hivatalos személyként közterületeken a saját településükön intézkedésre jogosultak a közrend fenntartása érdekében.
Sok esetben a rendőrséggel közös járőrözéssel őrzik a települések nyugalmát.