Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tábla hirdeti a Hangvilla nívóját

2017. április 28. 4:30
Csütörtök délután ünnepélyes keretek között felavatták a Hangvilla Építészeti Nívódíját jelző táblát az épületben.

Tavaly év végén számoltunk be róla, hogy az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) Építészeti Nívódíjjal jutalmazta a Hangvillát kulturális középület kategóriában.

Bélafi LászlóBélafi László

A Hangvilla ezzel olyan építészeti elődök nyomába lépett, mint a Müpa, a pécsi Kodály Központ, a Budapest Music Center vagy éppen a debreceni Főnix csarnok – emelte ki Bélafi László ügyvezető. A díjat a szakma adományozza az építőipar képviselőinek, a 18 fős zsűri pedig többek között az adott építmény általános építészeti-műszaki paramétereit, a kivitelezés műszaki–technikai színvonalát, szakszerűségét, a beruházás gazdaságosságát és üzemeltethetőségét, valamint a létesítményt létrehozók – különösen a beruházók, a tervezők és kivitelezők közötti – együttműködést is értékelik.

Bukovics Zoltán, Somogyi IstvánBukovics Zoltán, Somogyi István

Somogyi István, a kivitelező Swietelsky Magyarország Kft. – VÉP-Mester Kft. konzorciumának vezetője, területi igazgató szerint utóbbiban különös nagy összhang volt az építésen dolgozók között. Veszprém legendás múltú mozijából kellett egy impozáns teret kialakítanunk, ami sok álmatlan éjszakát, reggeltől estig tartó munkát kívánt meg. Együtt voltunk a szürke hétköznapokon és aztán láttuk, hogyan telik meg élettel az épület – emlékezett vissza a főépítésvezető, majd köszönetképpen oklevelet nyújtott át Bukovics Zoltán építésvezető társának.

Hagyomány, hogy a díjjal együtt az Építőipari Mesterdíj Alapítvány és a bíráló bizottság az alvállalkozóknak is köszönetet mond egy-egy tanúsítvánnyal. Bálint Péter, a bíráló bizottság elnöke oklevelet nyújtott át az Equiscorp Kft., az Elektro Center Kft. és a Balaton Bútor Kft. képviselőinek, egyben hangsúlyozva, hogy a köszönet természetesen mindenkinek jár.

Az Építőipari Nívódíjat hivatalosan a létesítményen elhelyezett, az alkotók megnevezésével ellátott bronztábla testesíti meg, melyet Bélafi László, Bálint Péter és Somogyi István közösen avattak fel.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. ma 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Javában zajlik az a munka, amely során frissítik a város közbiztonsági és bűnmegelőzési koncepcióját. Az erre létrehozott munkacsoport vezetője, Pálinkás Roland hétfőn számolt be a legújabb fejleményekről. 2024. április 16. 13:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.