2018. június 18., hétfő
Levente névnap

VEN van, volt, lesz – amikor a diák rektor lesz

  • VEN
  • 2017.04.21
    04:30
Csrepkimó a felfedező, VEN Fawkes, I. Gé fáraó és Alíz. Idén 4 csapat verseng a Pannon Egyetem diákrektori címéért a XVII. Veszprémi Egyetemi Napok keretében.

Idén 27. alkalommal rendezik meg a Veszprémi Egyetemi Napokat, amikor 4 diákrektor-jelölt verseng az egyetemi polgárok kegyeiért. Most ugyan csak 4 csapat szerepel az egyetemi napokon, ennek ellenére lelkesedésük és az összetartó stabil közösségük idén sem változott.

Négy különleges ember, négy különleges téma. Ebben az évben is kitettek magukért a jelöltek és a határtalan fantáziájukat használva készülnek a Pannon Egyetem legnagyobb és legmeghatározóbb rendezvényére.

Az egyetem folyosóit, és Veszprém város utcáit járva olykor - olykor belebotlottunk Alízba, a VENderland csapat jelöltjébe; a KaraVEN csapat diákrektor jelöltjébe I. Gé fáraóba és legjobb teve barátjába, Jamalba; Csrepkimó felfedezőbe a VENtarktiszról és korterseibe a Télapóba vagy Dér Jankóba. De fekete köpenyes, álarcos emberek, a VENdetta csapat tagjai, és vezetőjük VEN Fawkes, valamint segítői DzsOmesz és VENley Quinn is felbukkanhattak bárhol a városban.

A közösségformáló erő minden csapat szellemiségénél megtalálható. A szervezők arra törekedetek, hogy minél különlegesebb csapatok alakuljanak, így az egyetem hallgatói jobban meg tudják egymást ismerni. Nem csak az órákon találkoznak ismerős arcokkal, hanem az utcán is egymásra köszönnek majd, hiszen lesz még egy közös pontjuk: a VEN.

A hagyományos csapatépítő programokon kívül – közös kocsmafestés, korters film forgatás, főműsorra való próbák, csapatépítő esték - a rendezvényt megelőzően idén sok lehetőségük volt a csaptoknak, hogy bemutatkozzanak az egyetem polgárainak. Az online kampányolás mellett a tavaszi félévben a különböző szakestekre is meghívást kaptak. Nem csak bemutatkoztak a jelöltek, de a rendezvényt is népszerűsítették.

A szakest fellépéseken kívül a VENtarktisz csapata a helyi állatmenhely kutyáit sétáltatták csapaépítő program keretében. A VENdetta csapat az egyetemi számítógépes rendszereit „törte fel”, így a hallgatók akarva és akaratlanul is találkozhattak a csapattal. A KaraVEN csapatnak a közösség imidzséhez illő pizza készült a Panda büfében, ezzel is kampányolva jelöltjükért. A VENderland is a hagyományos csapatukat népszerűsítő programokon kívül is részt vettek egyetemi órákon, és a ZH-t író hallgatókat szerencse sütikkel lepték meg.

A csapatok lázasan készülnek a 2017-es Veszprémi Egyetemi Napokra, hiszen 3 nap múlva alkonyadtól pirkad....