Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Színes folt a szürke liberalizmusban

2017. február 21. 13:55
Milo Yiannopoulos egy félig görög, félig brit, homoszexuális, zsidó újságíró. Elsőre totálisan ellentéte annak, amit ma elképzelünk a konzervativizmus ideájától, ma mégis ő az egyik legnagyobb kritikusa és trollja a liberalizmusnak és a polkorrektségnek nyugaton.

Gátlások nélkül kritizálja az iszlámot, a polkorrektséget, a liberalizmust, a feminizmust és a jogvédőket, gyakorlatilag mindent, amiből egyre többen kezdenek kiábrándulni- ő a 33 éves Milo Yiannopoulos, vagy ahogy a legtöbben hívják, Milo. Nyíltan homoszexuális, az amerikai Breitbart újságírója, Donald Trump egyik legnagyobb támogatója, az alternatív jobboldal (alt-r) "értelmiségi szupersztárja”.

Fotó: Facebook

Ő az, aki megelégelve a nyugaton teljesen hétköznapivá vált politikai korrektséget, harcot hirdetett a liberalizmus és a vélemény sárba tiprása ellen, mindezt úgy, hogy bizonyos kérdésekben ő maga is liberális-szerű nézeteket vall. Ereje pedig pont ebben rejlik, ugyanis mindkét oldal nehezen talál rajta fogást, frappáns és korrekt válaszaival pedig valósággal képes megsemmisíteni a neki beszólókat. Milo bevallottan jobboldalinak tartja magát.

De ki is ő, és mi az az alternatív jobboldal?

Yiannaopoulos elsősorban tech újságíróként került a média közelébe 2009-ben. A politikai és közéleti kérdések körét csak 2014-ben kezdte el feszegetni, amikoris egy Twitter botrány miatt kezdte el ekézni a liberális gondolkodást és a píszít. Amerikában egy csapásra híres lett, egyre többen kezdtek egyetérteni nézeteivel. (Furcsamód azóta a Twitter örökre kitiltotta oldaláról, ugyanis szerintük Milo verbálisan zaklatta az embereket azzal, hogy túlságosan őszinte módon fogalmazta meg véleményét az orlandói mészárlással kapcsolatban.)

„A probléma nem a radikális iszlám, hanem maga az iszlám, amelynek semmilyen formában nincs helye a nyugati civilizációban, de igazából a világon sem”- vallja.

David Rubinnal a témát ki is vesézte, amivel az USÁ-ban sokaknál kiverte a biztosítékot:

Milo és szimpatizánsai magukat alternatív jobboldaliként definiálják. Tűzzel-vassal az amerikai egyetemeken kialakított safe space-ek ellen vannak, példaképüknek Trumpot tartják, és a teljes baloldalt tartják hibásnak azért, mert szerintük a dolgokat nem lehet nevükön nevezni. A főleg egyetemistákból, az interneten szerveződő tagok szerint az amerikai konzervatizmus megalkuvó, ezért vissza kell térni azokba az időkbe, amikor még mindenki kimondhatta a véleményét anélkül, hogy attól tartottak volna, hogy az bárki érzékenységét sértheti.

Szerinte a liberálisok azért menekülnek a politikai korrektség mögé, mert akkor érzik úgy, hogy a diskurzusok medre az ő irányításuk alatt marad. Úgy véli, az egész "píszí világnak" a legnagyobb elszenvedője maga a humor és ez által a kommunikáció. „Könnyebb azt mondani, hogy iszlamofób, rasszista, vagy nacionalista vagy”- véli.

Yiannopoulos nemi hovatartozása ellenére hisztérikus túlérzékenységük miatt keményen beszólt már az LMBTQ mozgalmaknak, a „meleg elitnek” és a melegfelvonulásoknak is. Úgy látja, ők a bevándorlást támogató „liberális idióták” szekerét tolják, és ezáltal éppen azokat árulják el, akiknek az érdekeit papíron képviselik. Sőt, úgy véli, hogy az iszlámot azért kell megállítani, mert egy muszlim legelőször az olyan embereket végezné ki, mint amilyen ő maga is.

Úgy tűnik, van vér a pucájában, ugyanis tavaly „Dangerous faggot” (Veszélyes köcsög) néven indított országjáró turnét, amiért „természetesen” számos „toleráns intézmény” kitiltotta falai közül. Február elején egy kampuszból kellett kimenekíteni, hiszen az egyetemet a személye miatt tüntetők rohamozták meg, akik gyújtogattak és törtek-zúztak.

Fotó: Facebook

Másik fő témája a feminizmus kritizálása, ami szerinte nem áll másból, minthogy a feministák elvárják mindenkitől, hogy cölibátusban éljenek. Közülük a legveszélyesebbnek a férfi feministákat tartja. És valóban, milyen abszurd! A ”Dangerous” címre hallgató önéletrajzi könyvét korábban szinte senki sem volt hajlandó kiadni arra hivatkozva, hogy káros eszmék találhatóak benne, ám valami megfordult, hiszen az utóbbi napokban egyre többen érdeklődnek iránta.

Megmarad?

Milo Yiannopoulos megosztó személyisége ellenére azért lehet ennyire népszerű, mert pontosan rámutat a liberalizmus kettősségére, és ellentmondásaira, miközben ő maga is szélsőséges életmódot él. A baloldal ennek rendje és módja szerint megpróbálja elgáncsolni. A múlt héten felbukkant az interneten egy tavalyi beszélgetés, amelyben Yiannopoulos állítólag azt mondta, ha valaki szexuálisan érett tizenhárom évesekhez vonzódik, abban az esetben nem beszélhetünk pedofíliáról. Szavai szerint mondatait azonban félremagyarázzák, és nem is úgy gondolta.

A botrány után teljesen jogosan határolódtak el kollégái, nem csoda, hogy a konzervatívok egyik éves konferenciájára már nem is várják szeretettel. A Breitbart Newsnál fel is mondott, bocsánatot kért, és kijelentette:többet nem tesz ilyet. Az újságtól való távozás után azonban mindenkit figyelmeztetett: még hallani fogunk róla.

A sors iróniája, és jellemző, hogy az egyébként teljesen elítélendő pedofíla ellen a baloldal és a liberálisok egyáltalán nem emelik fel szavukat akkor, amikor az általuk úgy támogatott iszlámban teljesen elfogadott a gyerekházasság.

Maga Mohamed - minden muszlim tökéletes példája, -volt az, aki Bukhári (7,62,18) szerint 51 évesen az akkor hatéves Aisa kezét megkérte, majd kilenc évesen ágyasává tette. Sőt, ugyanarról az iszlámról beszélünk, amely szerint a homoszexualitás teljesen elítélendő, és halállal büntetendő.

Források: Pestisrácok.hu, 888.hu, mno.hu, alfahir.hu

Ge. Á.
további cikkek
Senki sem nézi, de mindenki látja – bizonyítottan tévéfüggő a magyar Hétvezér Senki sem nézi, de mindenki látja – bizonyítottan tévéfüggő a magyar A csattanót az elején lelövöm: minden korosztályt beleértve a magyarok átlagosan 4 óra 49 percet tévéznek egy nap. Ezzel hazánk a top 10-ben van világszinten, ami azért is furcsa, mert egyre többször hangzik el a mondat: „Nekem tévém sincs, vagy már rég felmondtam a kábelszolgáltatónál. Csak a Netflix van.” Akkor mégis hogyan jön ki a matek? Kik ezek a tévéfüggő emberek és mit néznek a fekete dobozban? 2024. április 22. 1:29 Hófehérke kakaó színű, Shakespeare Júliája pedig afro-amerikai – klasszikus-kedvelő egyenlő rasszista? Hófehérke kakaó színű, Shakespeare Júliája pedig afro-amerikai – klasszikus-kedvelő egyenlő rasszista? Valamikor réges-régen egy királynő ült az ablakánál, varrogatott és közben nézte, hogy hullik a hó. Megszúrta az ujját, és pár csepp vére az ablakpárkányon gyűlt hóra esett. Míg a vért nézte a havon, azt kívánta, hogy bárcsak olyan gyermeke születne, akinek bőre fehér, mint a hó, az ajkai pirosak, mint a vér, és a haja fekete, akár az ében.    2024. április 14. 22:06 A vegán életmód és a fogadtatása Eszter A vegán életmód és a fogadtatása Nem, ez nem egy táplálkozási tanácsadás lesz arról, miként érdemes jó és megfelelő tápanyagú termékeket a szervezetünkbe vinni, csupán azon tapasztalatokat osztom most meg, amelyekkel egy kezdő, félig vegán szembesülök az elmúlt időszakban, ami a környezet reakcióját illeti. 2024. április 7. 22:50 A húsvéti dekorációk valójában a közösségről szólnak A húsvéti dekorációk valójában a közösségről szólnak Avagy hogyan hat a szezonális településszépítés az ott lakókra.   2024. március 31. 21:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.