2018. június 20., szerda
Rafael névnap

Temetőszépítés társadalmi munkában

Péntek délutánra több civil szervezet, a honvédség és több iskola diákjai is elfogadták a VKSZ Zrt. meghívását, hogy együtt temetőszépítő munkát végezzenek az alsóvárosi temetőben mindenszentek ünnepére és a halottak napjára készülődve.

Amint azt dr. Temesvári Balázs vezérigazgatótól megtudtuk, a VKSZ Zrt. valamennyi szakterületéről érkező kollégái és a különböző szervezetek, többszintű érintettségük és a szolidaritás elve mentén vállalták az önkéntes munkát, hogy ezzel elődeik, vagy éppen szellemi örököseik előtt tisztelegjenek.

Varga Endre, a Veszprém Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház programvezetője emlékeztetett: a civilek tavaly kezdtek együttműködést a VKSZ Zrt-vel, ennek eredményét tavasszal már láthattuk a Giricses-lépcsőnél. Az önkéntességnek ereje és küldetése van – tette hozzá.

A Magyar Honvédség az elmúlt napokban a megye számos pontján dolgozott a hadisírok gondozásán – tájékoztatott Soós Gyula őrnagy. Köszönetet mondott a résztvevő középiskolásoknak, akik az iskolai közösségi szolgálat keretein belül is dolgozhatnak a hősi halottak emlékének ápolásán.

A temetőszépítésben mintegy száz fő vett részt, és a temető fő közlekedési útvonalai mellett olyan területeket is érintettek, mint a háborús hősök és az irgalmas nővérek sírjai.