2018. november 14., szerda
Aliz névnap

Elkezdődött a tanév

Veszprém legtöbb középiskolájában szerdán rendezték meg a tanévnyitó ünnepélyeket.

„A 2016/17-es tanévet megnyitom!” A mondat, amit a legtöbb diák valószínűleg nem akart hallani, a legtöbb intézményben azonban szerdán bizony elhangzott.

Ezzel megkezdődött a 2017. június 15-ig tartó, iskolatípustól függően 180-182 tanítási napból álló tanév, amit három szünet szakít majd meg: az őszi november 2. és 4., a téli december 22. és január 2., valamint a tavaszi április 13. és 18. között.

Az új tanév jelentős változásokat hozott: átalakult a szakképzési rendszer, a változásokkal kapcsolatban itt írtunk.

Németh Ferenc és Eveli PéterNémeth Ferenc és Eveli Péter

Különösen nagyot változott a világ a Táncsics Mihály Szakközépiskolában, ahol Eveli Péter vette át az intézmény irányítását, és tartotta meg első igazgatói évnyitó beszédét szerda délután az iskola aszfaltos pályáján. Az igazgató a Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere által adományozott Pedagógus Szolgálati Emlékérem átadásával köszönte meg Németh Ferenc korábbi kollégiumi vezető munkásságát, akit Ladányi Tamás váltott az intézményegység élén. Az iskolában nem csak személyi változások történtek, megújult a képzési kínálat is: indítottak műemléki fenntartó technikus, magasépítő technikus, elektronikai technikus és faipari technikus képzéseket, és elindult a szakiskolát végzettek középiskolája is.