2018. június 20., szerda
Rafael névnap

Önkéntesek szépítették Veszprém kirándulóútját

A Veszprém Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház és a VKSZ Zrt. szervezésében megvalósult szombati akciónap alkalmából önkéntesek vállalták, hogy megtisztítják és szebbé teszik a Giricses-dombot.

Varga Endre, a CSEÖH programvezetője elmondta: szervezetük 2014 óta kiemelt figyelmet fordít a családok helyzetére valamint az önkéntességre. Legújabb projektjük is igyekszik megmutatni, hogy az önkéntesség nemcsak a társadalom számára hasznos, de az önkéntes munkát végzőt is jó érzéssel tölti el. „Egy-egy közterület megtisztításával, szebbé tételével boldogabbakká is válhatunk, hiszen később erre sétálva jó visszagondolni arra, hogy mi is tettünk valamit mások öröméért. Az pedig kifejezetten példaértékű, hogy egy gazdasági szervezet is hangsúlyt fektet a társadalmi felelősségvállalásra” – fogalmazott.

Temesvári Balázs, a VKSZ Zrt. vezérigazgatója hozzátette: fontosnak tartják, hogy együttműködjenek a civilekkel. Mint szolgáltató szervezet, folyamatosan a város épüléséért, szépüléséért tesznek, de mindenhova ők sem tudnak eljutni. Ezért is határozták el, hogy összefognak a CSEÖH-hel, illetve korábban 20 civil szervezettel konzultáltak arról, hogyan tudnák egymás tevékenységét segíteni, milyen pontokra lenne érdemes fókuszálni. „Bízom benne, hogy sikeresen tudunk majd együtt dolgozni a város fenntartásának érdekében, és még élhetőbb hellyé varázsoljuk Veszprémet” – emelte ki, majd maga is hozzálátott a terület megtisztításához.

Az akcióban részt vett Némedi Lajos alpolgármester is, aki köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a civil tevékenység két nagy értéke a közösség érdekében vállalt munka és az önkéntesség. "Veszprém gyönyörű város, sok-sok apró kis zuggal, amelyeket jó felfedezni. Ezért is öröm látni, hogy vannak, akik azon fáradoznak, hogy ezeket az élményeket ne árnyékolja be semmi, és még szebbé, barátságosabbá váljon a város."

A nap folyamán a CSEÖH önkéntesei, civilek és középiskolások megtisztították a Panoráma utat és a Giricses-dombot az eldobált szeméttől, összegyűjtötték a letört ágakat, gallyakat, valamint lombseprést végeztek.