2019. augusztus 24., szombat
Bertalan névnap

Idén is megrendezték az Oviolimpiát

A korábbi évek sikerei után 2016-ban is megrendezték a nagycsoportos óvodások versenysorozatát péntek délelőtt Veszprémben, a Március 15. úti Sportcsarnokban.

A Veszprémi Báthory István Általános Iskola és Köznevelési Típusú Sportiskola harmadjára rendezte meg a versenyt, melynek célja többek között az iskola sportosztályának népszerűsítése. A város összes nagycsoportos óvodását meghívták, hogy összemérjék tudásukat „árokugrásban”, „nyuszi vágtában”,”répahajításban” és „róka elől menekvésben”.

A korábbi évekhez képest fejlődött a szervezés, egyre több támogatót sikerül bevonni a rendezvénybe. A meghívott óvodások hetekkel a verseny előtt elkezdték a kemény felkészülést, amely nem csak nekik, hanem óvónőiknek is nagy feladat, amit ezúton is köszönünk nekik - mondta el Varga-Sárzó Adrienn, a Báthory iskola testnevelési munkaközösségének vezetője.

A harmadik Oviolimpia a nevezett óvodák gyerekzsivajtól hangos bevonulójával kezdődött, majd a fővédnök, Némedi Lajos alpolgármester köszöntőjével folytatódott, aki a sportolás fontosságára hívta fel a figyelmet.

Frissítés(01.23.):

Végeredmény

1. Bóbita Körzeti Óvoda
2. Erdei Tagóvoda
3. Ringató Körzeti Óvoda
4. Egry Úti Körzeti Óvoda
5. Kastélykert Óvoda-Gyulafirátót
6. Örömhír Óvoda
7. Kuckó Tagóvoda
8.Hársfa Tagóvoda

A verseny után a legjobb óvodák sporteszközök vásárlására felhasználható vásárlási utalványokat és pénznyereményt kaptak jutalmul, melyeket a III. Oviolimpia szponzorai, valamint Némedi Lajos és Halmay György biztosítottak képviselői keretükből.

Az idei rendezvényt táncos bemutatók színesítették.