2019. augusztus 24., szombat
Bertalan névnap

Diákok dolgozták fel a történelmet

„A kép emlékezete” címmel nyílt kiállítás a városháza aulájában csütörtök délután, ahol a Báthory általános iskola tanulóinak alkotásain keresztül nézhetjük meg a veszprémi Jutasi úti lakótelep létrejöttét.

Némethné Károlyi Jolán önkormányzati képviselő köszöntőjében emlékeztetett, a szociális városrehabilitáció, vagyis a Smaragdváros projekt részeként az elmúlt hónapokban jelentős fejlesztések történtek a Jutasi úti lakótelepen azzal a céllal, hogy minőségi lakókörnyezet jöjjön létre. Többek között energetikai korszerűsítéseket végeztek több épületen, zöldterületek újultak meg, valamint új közösségi terek is megvalósultak, továbbá teljesen átépítették a Ringató Óvodát.

Némethné Károlyi JolánNémethné Károlyi Jolán

A projekthez kapcsolódva több, úgynevezett soft programot is rendeztek, melyek növelik az itt élők identitás tudatát, erősítik a közösségeket, segítik a környezettudatos életmód kialakítását. Az ide tartozó színes események egyike a városházán csütörtökön megnyílt kiállítás, melyen a Smaragdváros projekt részeként a lakótelep archív fotóit a Báthory iskola kreatív diákjai dolgozták fel különböző technikákkal.

Hegyeshalmi LászlóHegyeshalmi László

Hegyeshalmi László, a Művészetek Háza igazgatója, a kiállítás programgazdája emlékeztetett: közel 50 éves a Jutasi úti lakótelep, így különös jelentőségű a felsorakoztatott gyűjtemény, hiszen a helytörténeti kutatás mellett közös élményeket kínált az alkotóknak.

„A kép emlékezete” című kiállítás két hétig tekinthető meg a városháza aulájában.