2019. február 20., szerda
Álmos névnap

Tapolca: nyilatkozatok nap közben

  • politika
  • 2015.04.12
    15:10
  • mti
A jelöltek már leadták szavazataikat, a pártok sorra adják ki nyilatkozataikat a Veszprém megye 3. választókörzetében megrendezett időközi országgyűlési választás napján.

A tapolcai választókerületben rendezett időközi voksolás igazi tétje az, hogy a magyar közélet milyen úton megy tovább - mondta a Jobbik szóvivője vasárnap a tapolcai Malom-tó partján tartott sajtótájékoztatón. Mirkóczki Ádám szerint a választók előtt két út van. Az egyik "a tisztesség, a hitelesség, a megbízhatóság és a következetesség", a másik pedig az, amit még pénteken is "láthattunk a Fidesz részéről, (...) az arcátlan, fröcsögő gyűlöletkeltést" - fogalmazott. Kijelentette, az itt élők erről mondhatnak véleményt, erre mondhatnak nemet, "ami egyben igent jelent Rig Lajosra és a Jobbikra leadott szavazatok formájában".

Rig Lajos és felesége szavazRig Lajos és felesége szavaz

A Fidesz szerint a tapolcai időközi országgyűlési képviselőválasztás tétje az, hogy Tapolca, Ajka, Sümeg és térsége nyertese lesz-e a következő éveknek. A nagyobbik kormányzópárt az MTI-nek vasárnap küldött közleményében - utalva arra, hogy a szavazói részvétel elmarad a tavalyi országgyűlési választások részvételi arányától - mindenkit arra biztatott, hogy éljen szavazati jogával. Közölték, a Fidesz számára a mostani választás becsületbeli ügy.

Azt is írták, hogy mivel más pártok aktivistái több alkalommal zaklatták a Fidesz önkénteseit, emellett plakátokat gyújtottak fel és rongáltak meg, ezért feljelentést tesznek az ügyben. "Nem fogunk engedni a szélsőbaloldali és szélsőjobboldali agressziónak" - tették hozzá.

Fenyvesi Zoltán és felesége az urnánálFenyvesi Zoltán és felesége az urnánál

A tapolcai választókerület szavazói dönthetnek amellett, hogy folytatják az elmúlt 25 év politikáját, vagy szélsőséges irányba fordulnak, vagy a helyi értékek és az itt élők érdekei mentén az LMP-re szavaznak - mondta a párt országgyűlési képviselőjelöltje vasárnap tapolcai sajtótájékoztatóján. Sallee Barbara hangsúlyozta, az LMP kiáll a munkából élőkért, a dolgozói szegénység megszüntetéséért, támogatja a kisvállalkozásokat és a helyi gazdaságot. Programjuk megoldást kínál az elvándorlásra és az elszegényedésre is - tette hozzá.

Azt mondta, a Veszprém megyei 3-as választókerületben folytatott kampánya során alternatívát igyekezett bemutatni, "konkrét lépéseket", melyek által ebből a térségből országos szinten mintaterület lehetne. Megfogalmazása szerint azt igyekezett bemutatni, hogy miben kínál többet az LMP, miben kínál jobbat, hatékonyabbat a többi pártnál.

Sallee Barbara szavazSallee Barbara szavaz