Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kis kockákból nagy világ

2014. október 24. 18:38
Törzsök Gábor gyerek kora óta gyűjti a “kockákat”, amiből most már meg tud tölteni élettel egy hét méter hosszú és 2,5 méter széles terepasztalt is.

Természetesen a gyermekei is sok Legót kaptak ajándékba, így gyarapodott a gyűjtemény. A kiállítási darabok nagy része saját ötletből valósultak meg, ők álmodták meg, rakták össze, gyarapították vele a kiállítást. - Gépkocsivezetőként jártam az országot, számos bizományiban megfordultam, ezekből szereztem be a gyűjtemény nagy részét - mesélte érdeklődésünkre Törzsök Gábor. A végeredmény pedig igazán gazdagra sikeredett, a tengertől a farmig minden megtalálható az asztalon, ami a Balaton Plazában csodálható meg vasárnap 18 óráig. 

Törzsök Gábor személyes kedvence a cross motorokat szállító terepjáró<br>A galéria megtekintéséhez kattintson a képre

A gyűjtő kedvence egy cross motorokat szállító terepjáró, de a részleteket figyelve számos vidám darabbal találkozhatunk. Egy égő házból például Yoda kukucskál ki, a futball stadion - amit egyébként a feleségének épített - lelátóján rabok szurkolnak, miközben a pálya szélén Messi ad interjút. Láthatunk kerékpáros versenyt, baleseti helyszínelést, felborult kamiont, űrrepülőgépet - ezek a legrégebbi darabok -, de a Gyűrűk ura egy jelenete is felelevenedik. Azon sem kell meglepődni, hogy az apró darabokat közelről figyelve időnként egy-egy vonat is elhúz előttünk.

Ez a kis világ a Balaton Bakony Kocka Klub (bbkockaklub.hu) szervezésében jött el. A klub ötletgazdája, Nagy Gábor szerint hiánypótló kezdeményezés az övüké. Februárban alakultak, ez a második kiállításuk. 

 

Cseh Zoltán
további cikkek
Víztükör és teagőz Víztükör és teagőz Nagyvári Csaba festményeiből nyílt kiállítás az Íródeákban pénteken. 2024. április 23. 14:01 Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden.  2024. április 23. 11:53 Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Martha Graham amerikai táncosnő szerint a legnagyobb táncosokat nem a tudásuk, hanem a szenvedélyük teszik naggyá – az élet pedig újra és újra bizonyítja, ez mennyire igaz. Március 22–24. között az olaszországi Lecce városában mutathatták meg tehetségüket és képviselhették Veszprémet a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola balerinái: a X. IBCDC Domenico Modugno Nemzetközi Balett- és Kortárstánc versenyen nem várt kihívásokkal szembesültek, ráadásul először versenyeztek profi kategóriában, elhivatottságuk mégis a dobogóra repítette őket, bizonyítva, Veszprém méltán lett kulturális főváros.  2024. április 23. 17:42 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.