2019. augusztus 24., szombat
Bertalan névnap

Kis kockákból nagy világ

  • kult
  • 2014.10.25
    05:28
Törzsök Gábor gyerek kora óta gyűjti a “kockákat”, amiből most már meg tud tölteni élettel egy hét méter hosszú és 2,5 méter széles terepasztalt is.

Természetesen a gyermekei is sok Legót kaptak ajándékba, így gyarapodott a gyűjtemény. A kiállítási darabok nagy része saját ötletből valósultak meg, ők álmodták meg, rakták össze, gyarapították vele a kiállítást. - Gépkocsivezetőként jártam az országot, számos bizományiban megfordultam, ezekből szereztem be a gyűjtemény nagy részét - mesélte érdeklődésünkre Törzsök Gábor. A végeredmény pedig igazán gazdagra sikeredett, a tengertől a farmig minden megtalálható az asztalon, ami a Balaton Plazában csodálható meg vasárnap 18 óráig. 

Törzsök Gábor személyes kedvence a cross motorokat szállító terepjáró<br>A galéria megtekintéséhez kattintson a képre

A gyűjtő kedvence egy cross motorokat szállító terepjáró, de a részleteket figyelve számos vidám darabbal találkozhatunk. Egy égő házból például Yoda kukucskál ki, a futball stadion - amit egyébként a feleségének épített - lelátóján rabok szurkolnak, miközben a pálya szélén Messi ad interjút. Láthatunk kerékpáros versenyt, baleseti helyszínelést, felborult kamiont, űrrepülőgépet - ezek a legrégebbi darabok -, de a Gyűrűk ura egy jelenete is felelevenedik. Azon sem kell meglepődni, hogy az apró darabokat közelről figyelve időnként egy-egy vonat is elhúz előttünk.

Ez a kis világ a Balaton Bakony Kocka Klub (bbkockaklub.hu) szervezésében jött el. A klub ötletgazdája, Nagy Gábor szerint hiánypótló kezdeményezés az övüké. Februárban alakultak, ez a második kiállításuk.