2019. február 20., szerda
Álmos névnap

Varázslat kezdődik Veszprémben

  • kult
  • 2014.04.04
    05:21
Új, egész éves programsorozat indul a megyeszékhelyen Varázs Veszprém, Veszprém Varázs címmel. Ennek köszönhetően új civil ötletek és terek is megjelennek a kulturális életben.

Veszprém páratlan természeti környezete önmagában is kiváló műalkotás, ezeken a helyszíneken rendezvények, programok, a veszprémiek ötletessége, kreativitása együttesen alkotják a “Varázs Veszprém, Veszprém Varázs” programot, melynek létrehozói, elindítói a Veszprémi Kulturális Civil Kerekasztal alapító szervezetei - hangzott el a rendezvénysorozat beharangozó sajtótájékoztatóján csütörtökön délután a Fricskában.

Pethő ImrePethő Imre

Pethő Imre a kerekasztalt alapító szervezetek (IttMost Egyesület, Szabad-Sajtó Kulturális és Ifjúsági Közhasznú Egyesület, Vekkord Összművészeti Egyesület, Veszprémi Civil Centrum) nevében elmondta, céljuk, hogy új civil ötleteknek és tereknek adjanak helyet a kulturális életben. Ennek első helyszíne a Kolostorok és kertek nyomvonala, a Benedek-hegy környéke. - Olyan programok valósuljanak meg, ami érdekli az embereket, közösségeket épít, nem üzleti, hanem értékrend felől megközelítve - emelte ki.

Gecs Mónika és Kálazi ÁgiGecs Mónika és Kálazi Ági

Az egész éves programsorozat április 8-án, kedden kezdődik - ismertette Gecs Mónika szervező, hozzátéve, az első rendezvényeket ráfűzték a költészet napjára. Első nap egy csend sétára várják a kikapcsolódni vágyókat, szerdán az ötéves odaLÖKött KÖLtészet tagjai biztosítják a szórakozást, csütörtökön az Utas és holdvilág antikváriumba szerveznek programokat, pénteken a Fricskában ünneplik a költészet napját, szombaton pedig Szárszónak is egy a vége címmel szerveznek eseményt a Mandorla kávézóba.

Kálazi Ági reiki mester a csend fontosságáról beszélt, abból születik a világunk és kapunk egy örömteli életet. A programsorozat egy csend sétával indul, ami ráirányítja figyelmünket erre a belső forrásra - hívta fel a figyelmet. 

Elhangzott még, augusztus 8-10. között tartják meg az I. Veszprémi Varázslat című rendezvényt, ami a szervezők szerint örömünnep lesz a teljesség jegyében. A teljesség a testi, lelki és szellemi egységünkre is utal, illetve a programok sokszínűségére, ahol a különböző művészeti irányzatok és előadók között sok közös pont és egyezés fellelhető - ígérték az örömünnep megálmodói.