2018. november 14., szerda
Aliz névnap

Rendbe teszik az udvarokat is

580 millió forintból újulhatnak meg belvárosi közterületek; udvarok és épületek szépülnek meg az újabb városrehabilitációs ütemben augusztustól.

Szombat délelőtt a Gizella-udvarban jelentették be a várható fejlesztéseket.

Veszprém belvárosa a hatvanas évektől kezdve fokozatos átalakuláson ment át, a Cserhát városrész lerombolása után új városközpont épült, a belső udvarokat már inkább a nyolcvanas években tették rendbe – vázolta fel a környék állapotát dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes.

dr. Navracsics Tibordr. Navracsics Tibor

Az akkori időszak olyan korszaka volt az építészetnek, amely később sok vitát váltott ki. Az évtizedek elmúltával romlott is az akkor kialakított területek állapota, éppen ezért döntött a belváros rehabilitációja mellett Veszprém önkormányzata.


Az első ütem elvégzésével azonban nem ért véget a belváros megújulása, a kormány 580 millió forintos támogatásról döntött, amihez az önkormányzatnak nem kell plusz önerőt biztosítania.


Porga Gyula polgármester nagy vonalakban vázolta a terveket. Vállalkozói partnerséggel, intézmények bevonásával funkcióbővítő fejlesztésekre számíthatunk.

  • Megújul a Vár áruház homlokzata
  • a Lordok háza mögötti zöldterület
  • a Fortuna-, a Gizella- és a Sarolta udvarok közterülete
  • a Csermák Antal zeneiskola nyílászáróinak és homlokzatának felújítása
  • a Hangvilla melletti park rendbe tétele.

Porga GyulaPorga Gyula

A polgármester egy sokkal gyorsabb ütemű kivitelezésre számít, mint az előző rehabilitációs projekt volt, az építkezések a belvárosi fesztiválok után, augusztusban kezdődhetnek meg, és 2015 nyár közepére be is fejeződnek.

A helyszíneket bejárva mi is meggyőződtünk róla, hogy igencsak indokolt ez a projekt.

A Csermák épülete nagyon kívánja már a felújítástA Csermák épülete nagyon kívánja már a felújítást

Nagy a kontraszt a Hangvilla modern épülete és a csúf betonpark közöttNagy a kontraszt a Hangvilla modern épülete és a csúf betonpark között

Egységes burkolatot kaphat a Fortuna-udvarEgységes burkolatot kaphat a Fortuna-udvar