2019. február 20., szerda
Álmos névnap

Futsal: búcsú a kupától

  • futsal
  • 2012.10.03
    22:56
  • futsalveszprem.hu
Az 1. Futsal Club Veszprém zömében fiatalokból álló csapata vereséget szenvedett Szombathelyen a Magyar Kupa 2. fordulójában, s búcsúzott a sorozattól.

A szakvezetés döntése értelmében a fiatalok és a kevesebb játéklehetőséget kapott csapattagok léptek pályára a szombathelyi mérkőzésen. Az FCV edző igyekeztek feltérképezni, hogy hol tartanak a fiúk és mikor lehet bevetni őket az NB I küzdelmeibe.

A mérkőzés jól kezdődött számunkra, hiszen egy szép kontratámadás végén Vas emelt higgadtan a kapuba a 8. percben. Nagyobb fokozatba kapcsolt a hazai csapat, de Jónás Áron remek védésekkel bizonyította, hogy lehet rá számítani hosszú távon. Németh Gábor igyekezet forgatni a csapatot és ennek meg lett a következménye, hiszen a Haladás folyamatosan átvette a mérkőzés irányítását és négy találatot szerezve (egy Tar-öngóllal) megfordított a mérkőzést az első félidőben.


archív fotó

A második játékrész is a gyakorlás jegyében folyt a veszprémiek számára, amely során megmutatkoztak a „gyerekbetegségek” és védelmi hibák, így a hazaiak újabb találatokkal szórakoztatták a szép számmal kilátogató nézőket. Öröm az ürömben, hogy két tehetséges bakonyi játékos, Udvardi Márk és Simon Dávid is gólt szerzett, ami növelheti önbizalmukat. Gulyás Márk is biztató megmozdulásokkal jelezte, hogy lehet építeni rá.

– Összességében nem feltett kézzel, de a bajnokság céljának alárendelve léptünk pályára a kupamérkőzésen. Az eredményt leszámítva sok tapasztalattal gazdagodtak fiataljaink és szakvezetőink is – vont mérleget Rajki Tamás ügyvezető az együttes honlapján.