Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 8. Mihály
Veszprém
14°C
2024. május 8. Mihály
Veszprém
14°C

Értelmi sérült gyermekek versenyeztek

2008. április 11. 14:19 // Forrás: Veszprém Megyei Önkormányzat Hivatala
A mai verseny jó példa arra, ha küzdelemmel is, van lehetőség előrelépésre, sikerre. Az önbizalomhiánnyal küszködő gyermekek felismerik értékeiket, jó tulajdonságaikat - hangsúlyozta Talabér Márta a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése alelnöke április 11-én, pénteken a XXIV. Koncz Dezső tanulmányi verseny megnyitóján.
 
A Kozmutza Flóra Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Kollégiumban a neves gyógypedagógus tiszteltére rendezett vetélkedőn Dörnyeiné Barabás Éva igazgató köszöntője után az alelnök elmondta: a mostani verseny sokat segít abban, hogy ezek a gyerekek magabiztosak, önállóbbak legyenek. Ez környezetüknek, családjuknak, barátaiknak is sokat segíthet. Az értelmi sérült gyerekeket nem lehet oly módon megméretni matmatikából, történelemből, kémiából, mint társaikat. Szerencsére léteznek olyan területek, ahol képességeik, készségeik értékelhetők.   
Talabér Márta utalt arra, a találkozó pedagógusoknak is kedező. Megerősíti őket abban, jó úton haladnak, szakmailag, emberileg egyaránt egy olyan világban, mely nem kényezteti el őket. Ez a nap diákok, tanárok ünnepe egyaránt.
A mostani regionális elődöntőn székesfehérvári, martonvásári, kömlődi és veszprémi gyerekek versenyeztek egymással kis csapatokban. Az egyes feladatokkal a szervezők célul tűzték ki, hogy fejlesszék a gyerekek mindennapi ismereteit, főként az életben használatos feladatok terén. A versenyen szerepelt többek között textilkép készítés, sütemény sütés, volt akadálypálya ügyességi feladatokkal, és meg kellett oldaniuk közlekedéssel, utazással, öltözködéssel kapcsolatos feladatokat is. A legjobbak májusban Egerben az országos versenyen képviselhetik régiónkat.    
Zatkalik-Peresztegi Virág

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.